Apple, iPhone'larda Fiyat Kesintisine Devam Edecek Gibi Görünüyor

33
7
3
3
0
Telefon satışları beklediği gibi gitmeyen Apple, hem elindeki kullanıcıları kaybetmemek hem de yeni kullanıcılar kazanmak için iPhone fiyatlarında yaptığı kesintileri devam ettirebilir.

Bu hafta Apple’ın ikinci çeyrek finansal raporunu yayımlaması bekleniyor. Bazı tahminlere göre şirket, ikinci çeyrek gelirini 55 milyar dolar ile 59 milyar dolar arasında açıklayacak. Gelirler buna benzer değerlerle açıklanırsa bu, şirketin geçtiğimiz senenin aynı dönemine göre %5-6 arasında gelir kaybı yaşadığının göstergesi olacak. Dört farklı analistin araştırmanın ortalamasına göre şirketin, ikinci çeyrek gelirlerinin 57,44 milyar dolar ile 58,27 milyar dolar arasında olması bekleniyor.

Apple’ın ilk çeyrek raporunda, düşen iPhone satışları sebebiyle gelirlerinde de düşme olduğu gözlemlenmişti. Bunun sağlamasını ise 2019 başlarında şirketin, bazı ürünlerinde indirime gitmesi ve 'piyasayı kurtarmak' için takas sistemini kullanmasıyla görebiliriz. Çin, Japonya ve diğer birçok ülkedeki indirimlerin ilk olarak Ocak ayı sonuna kadar olduğu söylenmişti. Bunun ardından inidirimler Şubat ayına, arından da Mart ayına kadar ötelenmişti.

Şimdi de indirimin ismi Apple Trade In olarak yenilendi ve 30 Haziran tarihine kadar uzatıldı. Görünüşe göre Apple, bunu kalıcı bir politika haline getirmek istiyor. Bu ayın başlarında Apple, iki büyük fiyat kesintisi yapmıştı. Analistler, Apple’ın bu fiyat kesintilerini ileri götüreceğini ve en azından iPhone XR için de yapılacağını söyledi.

Analizlere göre, dünyada 900 milyon iPhone bulunuyor ve bunlardan 350 milyonu önümüzdeki 12-18 ay içerisinde değiştirilecek ve yenilenecek. Apple ise bu kullanıcılarını kaybetmek istemiyor ve bunu sağlamak için de önümüzdeki süreçte iPhone’larda çok büyük indirimlere gidecek gibi duruyor.

Kaynak : https://www.gizchina.com/2019/04/29/apple-may-continue-to-cut-its-iphone-prices/
33
7
3
3
0
Emoji İle Tepki Ver
33
7
3
3
0