Apple, Otomobil Projesi Kapsamında Tesla'nın Bir Mühendisini Daha Bünyesine Kattı

15
8
6
5
0
Tesla'dan bir mühendis daha alan Apple, otomobil projesine hız vermiş gibi görünüyor. 2015 yılından beri Tesla için çalışan, iç ve dış tasarımlarından sorumlu başkan yardımcısı olan Steve MacManus'u bünyesine katan Apple, Tesla'dan üçüncü mühendisini almış oldu.

ABD merkezli teknoloji devi Apple, otomobil sektörüyle ilgili çalışmalarını sessiz sedasız sürdürüyor. Hakkında bilinen şeylerin çok az olduğu bu projenin ne zaman gün yüzüne de çıkacağı bilinmiyor ancak Apple şimdi, yeni bir hamle daha yaptı.

Otomobil sektörünün önde gelen isimlerinden olan Tesla, bir mühendisini daha Apple'a kaptırdı. Modellerin iç ve dış tasarımlarından sorumlu olan başkan yardımcısı Steve MacManus, bundan sonraki kariyerine Apple'da devam edecek.

apple car

Apple'ın bu hamlesi, iki dev şirket arasındaki tek transfer değil. Apple daha önceden de Tesla'nın sürüş sistemlerinden sorumlu olan başkan yardımcısı Michael Schwekutsch'u ve araç başmühendisi Doug Field’i bünyesinde çalışmaları için ikna etmişti. MacManus hamlesiyle birlikte Apple, Tesla'nın çok önemli üç ismini bünyesine katmış oldu. Geçtiğimiz dönemlerde yapılan transferlerle ilgili olarak Tesla CEO'su Elon Musk, Apple'ın Tesla'nın mezarlığı olduğunu söylemişti.

Bentley, Aston Martin, Jaguar ve Land Rover gibi şirketlerde çalışan MacManus, 2015 yılından beri Tesla için çalışıyordu. Edinilen bilgilere göre Apple, MacManus'un iç tasarım kabiliyetlerine hayran kalarak bu transferi yapmaya karar verdi. Konuyla ilgili olarak Apple cephesinden, herhangi bir açıklama gelmedi.

Kaynak : https://www.sozcu.com.tr/2019/otomotiv/apple-otomobil-projesi-icin-bir-adim-daha-atti-5246566/
15
8
6
5
0
Emoji İle Tepki Ver
15
8
6
5
0