Apple, İnternet Sitesinden Puanlar ve İncelemeler Bölümünü Kaldırdı

14
7
5
2
1
Apple, resmi internet sitesinde yer alan “Puanlar ve İncelemeler” sekmesini kaldırdı. Söz konusu değişikliği ABD, İngiltere ve Avustralya'daki internet sitelerinde uygulayan Cupertinolu şirketin müşterilerin olumsuz yorumlarından kaçınmak için böyle bir hamle yaptığı düşünülüyor.

Apple ürün kullanıcıları, Apple’ın resmi internet sitesinde yer alan “Puanlar ve İncelemeler” bölümü üzerinden, ürünler hakkındaki olumlu-olumsuz deneyimlerini paylaşabiliyorlar. Böylece kullandıkları cihazı almayı düşünen kişilere fikir sunmuş oluyorlar. 

Fakat bugünden itibaren ABD, İngiltere ve Avustralya'daki kullanıcılar, bu geri dönüşlerden mahrum kalacak. Zira Apple, bu ülkelerdeki internet sitelerinden “Puanlar ve İncelemeler” sekmesini tüm ürün listelerinden kaldırdı. 

Apple'ın internet sitesinden kaldırılan "Puanlar ve İncelemeler" bölümü:

Ratings & Reviews

Cupertinolu teknoloji devinin üç büyük pazarda böyle bir hamle yapması oldukça manidar. Şirketin, söz konusu ülkelerdeki kötü kullanıcı yorumlarının satışları düşürdüğü için “Puanlar ve İncelemeler” bölümünü kaldırmış olabileceği düşünülüyor.

Raporlar, Apple’ın internet sitesindeki bu değişikliğin, 16 inç MacBook Pro'nun piyasaya çıkmasından sadece iki gün sonra gerçekleştiğini gösteriyor. Acaba şirket, yeni MacBook Pro modeline yöneltilecek potansiyel olumsuz eleştirilerden kaçınmak için böyle bir karar vermiş olabilir mi? Yoksa bu sadece bir tesadüf mü? 

16 inç MacBook Pro

En azından şeffaflık penceresinden olaya baktığımızda, Apple’ın oldukça kötü bir hamlede bulunduğunu net bir şekilde söyleyebiliriz. Ne de olsa kullanıcıların yaptığı inceleme ve puanlamalar, ürünlerin ne kadar iyi olduğunu anlamanın en iyi yollarından biri. Ayrıca kullanıcıların satın almayı düşündükleri bir ürün hakkında daha önce deneyimlemiş olanlardan geri dönüş alabilmesi çok önemli. Fakat Apple, bu yolun önünü tamamen kesmiş gibi görünüyor. En azından kendi internet sitesinde. 

Şirket diğer taraftan, bazı kullanıcıların kasten manipülatif değerlendirmeler yaptığını da düşünüyor olabilir. Örneğin, Apple TV'nin orijinal dizisi The Morning Show kısa süre önce birçok kötü eleştiriye maruz kaldı. Serinin yapımcısına göre bu nefret dolu yorumların altında, Apple’a duyulan nefret yatıyor. Her şeye rağmen bir ürünün şeffaf bir şekilde kullanıcılar tarafından incelenmesine engel olmak ne derece doğru, karar sizin.

Kaynak : https://www.gizchina.com/2019/11/21/apple-suddenly-removes-user-reviews-and-ratings-from-its-website/
14
7
5
2
1
Emoji İle Tepki Ver
14
7
5
2
1