Telegram’ın İsyanı İşe Yaradı: Apple, ‘Devrim Niteliğindeki’ Güncellemeye Nihayet İzin Verdi

26
7
1
1
0
Telegram’ın CEO’su Pavel Durov, geçtiğimiz gün Apple’a ‘devrim niteliğindeki’ güncellemesini onaylamadığı için isyan etmişti. Bugün gelen bir haber ile Apple’ın güncellemeyi onayladığı ortaya çıktı.

Geçtiğimiz günlerde Telegram’ın patronu Pavel Durov, Apple’a sert bir çıkış yapmıştı. Durov, Telegram için devrim niteliğinde bir güncelleme hazırladıklarını ancak Apple’ın buna karşı dönüş yapmadığını belirtmişti.

Apple ve Telegram arasında yaşanan atışmanın detayları ise bugün belli oldu. Gelen haberlere göre gerginliğin sebebi Telegram'ın yeni güncellemesiyle birlikte gelecek olan 'Telemoji' yani hareketli emojiler özelliğiymiş. Ancak Apple'ın bu yeni özelliğe izin vermemesi küçük bir karmaşaya sebep olmuş. Bugün ise Apple, inadını kırıp Telegram'ın yeni güncellemesine onay verildiğini bildirdi.

Telegram'a daha fazla hareketli emoji geliyor

Telegram'da halihazırda birkaç hareketli emoji var ancak bu güncellemeyle birlikte iş bir sonraki seviyeye taşınacak. Kullanıcılar artık mesajlarına birden fazla hareketli emoji ekleyebilecekler. Telegram, bu yeni hareketli emoji paketlerine ‘Telemoji’ ismini vermiş.

Apple başta bu emoji güncellemesine onay vermemiş, hatta hiç cevap vermemişti. Daha sonrasında bunun sebebinin Telegram’ın yeni hareketli emojilerinin iOS işletim sisteminin dahili emojilerine bir hayli benzer olduğu ortaya çıktı.

Şimdi ise Telegram’ın güncellemesi, App Store inceleme ekibi tarafından onaylandı. Ancak şu anda bu sürüm, Apple'ın emojilerine benzeyen hareketli emoji paketini içermiyor. Telegram'ın patronu Durov, uzun vadede Telegram'ın Telemoji'sine daha fazla benzersiz hareketli emojiler geleceğini belirtti.

Kaynak : https://www.theverge.com/2022/8/12/23303446/telegram-update-apple-emoji-telemoji
26
7
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
26
7
1
1
0