Apple'ın TikTok Videosu Viral Olan Çalışanını Kovmakla Tehdit Ettiği İddia Edildi [Video]

13
5
2
2
1
Apple'ın TikTok Videosu Viral Olan Çalışanını Kovmakla Tehdit Ettiği İddia Edildi [Video]
Bir Apple çalışanı, TikTok'ta video paylaştıktan sonra Apple tarafından işten kovulmakla tehdit edildiğini öne sürdü. Çalışana göre paylaşılan video aslında Apple için uygunsuz da değildi.

Her şirket gibi çalışanlarıyla yaşadığı sorunlar ile zaman zaman gündeme gelen Apple, bugün çarpıcı bir iddiayla suçlandı. Bir Apple çalışanı, TikTok’ta paylaştığı bir videonun ardından şirketten kovulmakla tehdit edildiğini açıkladı. Paylaşılan TikTok videosunda Apple’da çalıştığını bilmiyor, gizli bilgiler de söylemiyordu.

Paris Campbell isimli çalışan, TikTok’ta bir kişinin paylaşımına yanıt olarak hazırladığı videosunda dolandırıcıların kullandıkları yönteme dikkat çekti. Festival sırasında iPhone’unu kaybeden kişi, kendisine gelen ‘Apple ID’ni iPhone’dan silmezsen kişisel bilgilerini kara borsada satarız’ mesajını paylaştı. Campbell de bu tür mesajlara karşı dikkatli olunması gerektiğini açıkladı.

Campbell'ın kullanıcıları dolandırıcılara karşı uyardığı paylaşım:

Campbell, paylaştığı açıklamasına “Bu bilgiyi tam olarak nasıl bildiğimi söyleyemem ama son altı yıldır meyve hakkında konuşmayı seven belirli bir şirkette sertifikalı donanım mühendisi olduğumu söyleyebilirim.” Şeklinde başladı. Campbell, daha sonra bu mesajın dolandırıcıların yaygın bir şekilde kullandığı bir yöntem olduğunu belirtti. Buna göre Apple ID’nize kayıtlı bir telefon çalan kişiler tarafından kullanılamıyor veya satılamıyor, bu nedenle de dolandırıcılar telefonu ele geçirmek için sizi korkutuyordu.

Video, sadece 24 saatte 5 milyondan fazla izlenme alırken Campbell, sonrasında yöneticisinin kendisini aradığını söyledi. Campbell’in açıklamasına göre yönetici, videonun kaldırılmasını yoksa ‘işten atılmaya kadar varabilen’ disiplin sürecine yönlendirileceğini söyledi. Campbell, bu iddiaların ardından TikTok’ta bir video daha paylaştı ve bu kez Apple çalışanı olduğunu doğrudan söyledi.

Campbell’in videosu bu kez kendi içeriklerinden bağımsız bir şekilde Apple’a bir yakarıştı. Bir Apple mağazasında onarım teknisyeni olduğunu söyleyen Campbell, şirketin politikasında paylaştığı video yüzünden işinden olmasına neden olabilecek bir maddeye rastlamadığını belirtti. Bununla birlikte paylaştığı bilgilerin Apple’da çalışmasından kaynaklı olmadığını, teknik eğitim sayesinde bu bilgileri zaten edindiğini ve bu nedenle işe alındığını da hatırlattı. Çalışan ve Apple arasında nasıl bir sonuç çıkacağı henüz bilinmiyor.

Kaynak : https://www.theverge.com/2022/8/15/23306722/apple-fire-employee-viral-tiktok-video
13
5
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
13
5
2
2
1