Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Aşılamada Yaş Sınırının 30'a İndiğini Açıkladı

50
2
2
1
1
Aşı randevusu alabilmek için gereken yaş sınırı 30’a indirildi. Geçen hafta sınırın 40’a indirildiğini duyuran Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, haberi yine Twitter’dan verdi.

Türkiye’de COVID-19 salgınına karşı yürütülen aşılama çalışmaları hız kazanmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde kuryecilik gibi risk sahibi meslek gruplarında çalışan vatandaşlara aşı sırası gelmiş, ardından da SGK kaydı olan tüm çalışanlara aşı başvurusu yapma hakkı tanınmıştı. Bugün yapılan bir açıklamayla da yaş sınırıyla ilgili yeni bir güncelleme yapıldı. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugün Twitter’dan yaptığı açıklamayla aşı öncelik yaşının 30’a indiğini duyurdu. Yarından itibaren yaşı 30’un üzerinde olan herkes, mevcut aşılardan olmak üzere başvuru yapabilecek.

30 yaş üzeri vatandaşlar, yarından itibaren randevu alabilecek

fahrettin koca

Çalışanlara aşı başvuru hakkı tanınmasının dışında, yaş ile ilgili düzenlemelere göre en son 40 yaş üzeri vatandaşlar aşı başvurusu yapabiliyordu. Yaş sınırının 40’a düşürülmesinin üzerinden 1 hafta geçmeden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan yeni bir güncelleme geldi. Yeni yaş sınırını Twitter’dan duyuran Koca, gönderide “Aşı randevularında yaş sınırı 30’a indi. 30 yaş üstü her yaştan gençler yarından itibaren randevu alabilirler” ifadelerini kullandı.

Aşı başvurusu yaparken bilmeniz gerekenler:

mhrs

Şu an ülkemizde aşı başvurusu alınırken 2 faktör göz önünde bulunduruluyor: Meslek grubu ve yaş. Bu meslek grupları önceden sayılı olsa da şu anda SGK kaydı bulunan her çalışanın aşı hakkı bulunuyor. Meslek gözetmeksizin aşı olabilmek içinse 30 yaşı geçmiş olmanız gerekiyor. SGK önceliğine sahip olma şartlarını sağlayıp sağlamadığınızı kontrol etmek için ilgili e-Devlet sayfasına bakabilir, aşı randevusu almak için de Merkezi Hekim Randevu Sistemi'ne girebilirsiniz.

Kaynak : https://www.aa.com.tr/tr/koronavirus/30-yas-uzeri-vatandaslar-yarindan-itibaren-kovid-19-asi-randevularini-alabilecek/2279374
50
2
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
50
2
2
1
1