İddia: Audi, Yeni CEO’sunu BMW’den Transfer Edecek

12
3
1
1
1
Otomotiv sektöründe oldukça başarılı olan Alman firmaları, yönetici seçiminde artık kriterlerini değiştiriyor. Göreve gelecek kişilerin yüksek profilli olmasına özen gösteren şirketlerden biri olan Audi de iddialara göre yeni CEO'sunu BMW'den transfer edecek.

Görünüşe göre BMW, yöneticilerini eskisinden de yüksek profilli bir şekilde seçerek çıtayı bir üst düzeye çıkartacak. Alman gazetesi Frankfurter Allgemeine Zeitung’un yaptığı haberlere göre BMW'nin eski motor geliştirme ve satın alma uzmanı Markus Deusmann’ın 2020 yılı içerisinde Audi’nin CEO’su olarak seçileceği belirtildi. Haberde Deusmann’ın 1 Nisan 2020’de CEO olarak göreve başlamasının beklendiği söylendi.

Bu haberler doğruysa Deusmann da tıpkı BMW’nin eski geliştirme uzmanı ve şimdiki Volkswagen CEO’su Dr. Herbert Diess gibi yüksek profilli transfer olan yöneticiler listesinde yer alacak.

Emisyon skandalının etkileri görülüyor:

dieselgate

Duesmann’ın, Audi’nin şimdiki CEO’su Rupert Stadler’ın yerine geçmesi bekleniyor. Rupert Stadler da 2018 yılında dizel emisyon skandalı ile gündeme gelmiş ve soruşturma altına alınmıştı. Volkswagen’in "dieselgate" olarak adlandırdığı bu skandalın Audi’nin motor geliştirme departmanı kaynaklı olduğu bildirilmiş ve süreç Stadler’ın gözaltına alınmasına kadar uzamıştı. Volkswagen, firmayı bu tarz sıkıntılardan uzak tutmaya çalışmak için Audi’nin yönetimine yoğunlaşmış ve Stadler’ın görevi bırakması için baskı uygulamıştı.

Deusmann’ın BMW ile olan sözleşmesinin 30 Eylül 2019’da biteceği biliniyor. İki taraftan da herhangi bir açıklama yapılmasa da Deusmann’ın Audi’nin bir sonraki CEO’su olmasına izin verilmeyeceği hakkında dedikodular yer alıyor.

Kaynak : https://www.motor1.com/news/372205/markus-duesmann-audi-ceo-2020/
12
3
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
12
3
1
1
1