FTX’in İstifa Eden CEO’su Sam Bankman, İki Günde Milyarlarca Dolar Kaybetti: Elon Musk 'Bol Göndermeli' Bir Tweet'le Konuya Dahil Oldu

26
4
2
0
0
Geçtiğimiz haftanın gündemine bomba gibi düşen ve kripto para ile ilgilenenleri derinden endişelendiren FTX’in iflas etmesi olayı, şirketin CEO’su Sam Bankman için pahalıya patladı. Bankman’in servetinin tamamı bir çırpıda yok oldu.

Dünya, geride bıraktığımız hafta boyunca Bitcoin ve Ethereum’un değer kaybedişini ve son birkaç gündür de dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan FTX’in iflasını konuşuyor. Sadece birkaç günde batan şirketin CEO’su Sam Bankman, olayın ardından istifa etmişti.

Etmesi de yeridir zira kendisinin net varlıkları, geçtiğimiz iki günde tepeden tabanı görmüş durumda. Miktarlar arasındaki değişim ve bunun gerçekleşme süresi, durumun vehametini ortaya koyuyor.. Gelin Sam Bankman’ın serveti ne kadarmış ve ne kadara düşmüş beraber göz atalım.

Sadece iki günde 16 milyar dolardan sıfıra: Bir çöküş hikâyesi

Bundan 9 ay önce paylaştığımız bir yazıda net varlığının 22 milyar dolar olduğundan bahsettiğimiz FTX CEO’su Sam Bankman’in 2 gün öncesine kadar net varlığı 16,5 milyar civarında geziyordu. 2 gün önce kendisinin net varlığı 991,5 milyon dolara, ertesi gün ise sıfıra vurdu.

Bloomberg'in paylaştığı bilgilere göre yukarıdaki grafikte yer alan türden devasa bir çakılma yaşayan servet, Sandman'i yer aldığı tüm milyarder listelerinden de çıkardı. Yaşanan ani iflas ve servetin de dibe vurması sonrası Sandman, dünyanın en hızlı fakirleşen insanlarından biri oldu.

Sam Bankman Fried'in de FTX'in de iflasından sonra borsanın müşterilerinin zararlarının karşılanıp karşılanmayacağı, tüm şirketlere ve müşterilere verilen toplam zararın büyüklüğü tam olarak bilinmiyor. Ancak yıllar içerisinde büyük güven toplayan FTX'in oldukça büyük müşterileri var ve özellikle Silikon Vadisi'nden pek çok şirketin durumdan etkilendiği düşünülüyor.

Bankman bu konuyla alakalı özür dilediğini ve hatasını kabullendiğini belirttiği bir Tweet serisi paylaşsa da artık iş işten geçti. Siz ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı lütfen unutmayın.

Son günlerde en büyük gündem ismi olan Musk da konuya dahil oldu:

Bildiğiniz üzere don günlerde Elon Musk dünyanın bir numaralı gündem maddesi. FTX'in iflası gündeme bomba gibi düşse de, herkes halen Twitter ve Musk hakkında konuşmaya devam ediyor. Son olarak da OpenAI'nin CEO'su Sam Altman bu konuda bir tweet attı.

Twitter'ın son dönemdeki gündemine ilişkin gönderme yapan bu tweet'e Elon Musk ise kendine yakışır bir cevap verdi. 

Sanıyoruz ki Musk burada 'Bu adam milyonlarca insanın hayatını kararttı siz hala Twitter konuşuyorsunuz' demeye getriyor... 

FTX'in iflasa sürükleniş sürecini detaylarıyla anlattığımız içeriklerimize buradan göz atabilirsiniz:

26
4
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
26
4
2
0
0