FTX CEO’su Sessizliğini Bozdu: “Özür Dilerim, Her Şeyi Batırdım”

9
4
2
0
0
FTX CEO’su Sessizliğini Bozdu: “Özür Dilerim, Her Şeyi Batırdım”
FTX CEO'su Sam Bankman-Fried, son günlerde borsanın yaşadıklarıyla ilgili sessizliğini bozdu. Ünlü girişimci, FTX'in çöküşünden kendisinin sorumlu olduğunu ifade etti.

Tüm kripto para piyasasını alt üst eden FTX olayları gündemde yer almaya devam ediyor. Binance’in çöken borsayı satın almaktan vazgeçmesinin ardından FTX’in kurucusu ve CEO’su Sam Bankman-Fried, bugün yaşananlar hakkındaki sessizliğini bozdu.

30 yaşındaki ünlü girişimci, Twitter üzerinden uzun bir paylaşım yaptı. Bankman-Fried, FTX’teki finansal sorunlar ve sonrasında yaşanan çöküşten kendisini sorumlu tuttu. Kripto milyarderi, “Batırdım, çok daha iyisini yapmalıydım. Ayrıca şu zamanlarda çok daha aktif olmalıydım” açıklamasıyla başladığı paylaşımda detaylı bir şekilde son günlerde yaşananlara değindi. Açıklamaların tamamı ise şu şekildeydi;

İşte FTX CEO’sunun açıklamalarının tamamı

Üzgünüm. En büyük şey bu. Batırdım ve daha iyisini yapmalıydım.

Ayrıca daha yakın zamanda iletişim kurmalıydım. Açıkçası, olası Binance anlaşması süresince ellerim bağlıydı; özellikle halka açık bir şekilde açıklama yapmama izin verilmedi. Ama tabii ki, ilk etapta orada olmamız benim suçum

İşte işlerin nerede olduğuna dair bir güncelleme.

[BUNLARIN HEPSİ FTX INTERNATIONAL, ABD DIŞINDAKİ BORSA İLE İLGİLİDİR. FTX ABD KULLANICILARI İYİ DURUMDA! TÜM BU SAYILARA KABA OLARAK BAKIN. BURADA YAKLAŞIMLAR VAR.]

FTX International şu anda müşteri mevduatlarından daha yüksek bir varlık/teminat toplam piyasa değerine sahiptir (fiyatlarla hareket eder!). Ancak bu, para çekme durumundan da anlayabileceğiniz gibi teslimat (delivery) için likiditeden farklıdır. Likidite, çok azdan çok küçüğe kadar geniş ölçüde değişir.

Buradaki tam hikâye, hala her ayrıntısını çözmeye çalıştığım bir hikâyedir ancak çok yüksek bir seviye olarak iki kez batırdım. İlk defa, bankayla ilgili hesapların kötü bir dahili etiketlenmesi, kullanıcı marjıwh konusunda büyük ölçüde kapalı olduğum anlamına geliyordu. Ben çok daha düşük olduğunu düşündüm.

Daha önce hissettiğim:

Kaldıraç: 0x
Teslime hazır USD likiditesi: 24x ortalama günlük para çekme

Gerçek:

Kaldıraç: 1,7xTeslime hazır USD likiditesi: 0,8x Pazar günkü para çekme işlemleri

Çünkü, elbette, yağmur yağdığında tam yağar (aksilikler üst üste gelir anlamında bir deyim). Pazar günü kabaca 5 milyar dolarlık para çekme gördük, büyük bir farkla en büyüğüydü.

Böylece iki kez yanıldım. Bu da bana hem özel hem de genel olarak kötü olduğum pek çok şeyi söylüyor. Üçüncü batırışım, yeterince iletişim kuramamak. Daha fazlasını söylemeliydim. Üzgünüm, yapacak şeylerle karşılaştım ve hepinize bilgi sunamadım.

Dolayısıyla şu an olduğumuz yere geldik. Kötü bir durum ve bu benim suçum. Üzgünüm.

Her neyse, şimdi ilk önceliğim kullanıcılar için doğrusunu yapmak. Bunun için elimden gelen her şeyi yapacağım, sorumluluk alacağım.

Şu anda, likiditeyi artırmak için elimizden gelen her şeyi yaparak haftayı geçiriyoruz. Bu konuda hiçbir söz veremem ama deneyeceğim. Eğer işe yarayacaksa, elimde olan her şeyi vereceğim.

LOI’ler, dönem çizelgeleri gibi görüştüğümüz birkaç taraf var. Bunun nasıl sonuçlanacağını göreceğiz.

Bunun ve mevcut teminatın her kuruşu, onlar veya bizler doğruyu yapana kadar veya yapmasa bile kullanıcılara verilecek. Ondan sonra, yatırımcılar -eski veya yeni- ve kariyerlerinde doğru olan şey için savaşan ve hiçbir şeyden sorumlu olmayan çalışanlara verilecek.

Çünkü günün sonunda CEO’ydum, yani işlerin yolunda gitmesini sağlamaktan ben sorumluydum. Ben, nihayetinde her şeyin üstünde olmalıydım. Bunda açıkça başarısız oldum. Üzgünüm.

Peki, bu gelecek için ne anlama geliyor? Emin değilim. Bu önümüzdeki hafta ne olacağına bağlı. Ama burada bildiğim bazı şeyler de var.

Birincisi, öyle ya da böyle, Alameda Research ticareti sona erdiriyor. Twitter’da gördüğüm tuhaf şeylerin hiçbirini yapmıyorlar ve hiç de büyük bir şey değiller. Öyle ya da böyle, yakında artık FTX’te işlem yapmayacaklar.

İkincisi, FTX’in çalışmaya devam ettiği herhangi bir senaryoda, ilk önceliği radikal şeffaflık olacaktır - muhtemelen her zaman vermesi gereken şeffaflık. Zincir üstü şeffaflığa olabildiğince yakın, böylece insanlar zincirde neler olduğunu tam olarak bilirler.

Tüm paydaşlar, FTX yönetimi konusunda sert bir bakış açısına sahip olacaktır. İstenmezsem etrafta olmayacağım. Tüm paydaşlar - yatırımcılar, düzenleyiciler, kullanıcılar - nasıl yürütüleceği konusunda büyük rol oynayacaktır. Sadece güven.

Ancak şu anda önemli olan bunlar değil - şu anda önemli olan müşteriler için doğru olanı yapmaya çalışmak. Bu kadar.

Birkaç farklı yorum daha:

Bu FTX International ile ilgiliydi. Amerikalıları kabul eden ABD merkezli borsa FTX US, bu berbat gösteriden finansal olarak etkilenmedi. %100 likittir. Her kullanıcı tam olarak çekebilir (modulo gaz ücretleri vb.). Geleceği hakkında güncellemeler gelecek.

Bir noktada, tabiri caizse, belli bir fikir alışverişi yaptığımız bir partner hakkında söyleyecek daha çok şeyim olabilir. Ama bilirsin, eleştirilerin odağı durumundayız. O yüzden şimdilik tek söyleyeceğim: güzel oynadın; kazandın.”

Son günlerde FTX ile ilgili yaşananlar için; 

9
4
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
9
4
2
0
0