Volkswagen'in Yeni Fabrikası Manisa'da Açılacak

55
7
3
1
1
Alman otomobil devi Volkswagen’in yeni fabrikasını nereye açacağı uzun zamandır bir merak konusuydu. Manisa’da açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, isim vermeden Alman devinin Manisa’yı seçtiğini ifade etti.

Ülkemizi de yakından ilgilendiren Alman otomobil üreticisi Volkswagen’in yeni fabrikası konusunda konuşan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Manisa’da yaptığı açıklamada geçtiğimi aylarda Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile aralarında geçen bir konuşmayı anlattı. Tarım ve Orman Bakanı, isim vermeden bir otomobil üreticisinin Manisa’da yatırım durumu olduğunu söyledi.

İsim verilmeden açıklandı

Volkswagen

Bakam Pakdemirli, Manisa’nın önemli bir tarım şehir olmasının yanında önemli bir sanayi şehri de olduğunu vurguladı. Manisa’da 515 bin hektarlık bir alanda tarım yapıldığını ifade eden Pakdemirli, Manisa sadece bir tarım şehir değil aynı zamanda bir de sanayi şehri dedi.

Bakan Pakdemirli, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile arasında geçen konuşmayı şöyle anlattı: Sayın Sanayi Bakanımız Mustafa Varank bey beni birkaç ay önce aradı ve dedi ki ‘Manisa'da bir araba fabrikasının yatırım durumu var. Ne dersin, seni de ilgilendiren bir kısmı var. Çünkü araziler bakanlığınızı ilgilendiren kesimler var ve bakanlığınız çok önemli kilit bir noktada. Bu konuda ne yapabiliriz?' dedi. Ne gerekiyorsa hepsini yap, tüm yetki sende bütün imzaları atabilirsin bakanlığın yerine çünkü Manisa bizim için çok önemli dedim.”

Volkswagen’in yatırımı

Alman basınında da yer alan Volkswagen’in yeni fabrikası için 1,3 milyar euro (8,3 milyar TL) değerinde yatırım yapacağı ve yaklaşık beş bin kişiye istihdam sağlayacağı tahmin ediliyor. İddialara göre otomobil üreticisinin sosyal alan, konut, eğitim binaları gibi talepleri bulunuyor.

Kaynak : https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/bakan-acikladi-volkswagen-manisaya-geliyor-5295251/
55
7
3
1
1
Emoji İle Tepki Ver
55
7
3
1
1