Benzine 'Çok Sağlam' İndirim Geldi: Motorin ile Benzin Arasındaki Fark 6 TL'yi Geçti!

24
17
10
1
0
Dün itibarıyla ortaya çıkan benzine indirim beklentisi gerçekleşti. Dün gece itibarıyla benzinin litre fiyatına 1,04 TL indirim geldi. Bu indirim ile birlikte benzin ile motorin arasındaki fiyat farkı 6 TL'yi geçmiş oldu.

Brent petrol fiyatları ve döviz kurlarında yaşanan sürekli değişimler, ülkemizdeki akaryakıt fiyatlarının da değişmesine neden oluyor. Son günlerde özellikle motorine ciddi zamlar gelmişti ve fiyat 27 TL’ye ulaşmıştı. Bunun yanı son zamanlarda indirim yapılan benzine de yeni bir zam yapılmış, fiyatlar 21 TL’nin üzerine çıkmıştı.

Sektör kaynaklarının dün itibarıyla ortaya atmış oldukları "Benzine indirim gelecek" söylemi, gerçek oldu. Buna göre 30 Ağustos, yani bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzinin litre fiyatına 1,04 TL indirim geldi.

İndirim ile birlikte oluşacak benzin fiyatları ise şu şekilde

  • İstanbul: 20,14 TL
  • İzmir: 20,25 TL
  • Ankara: 20,26 TL

*Fiyatların Opet’in resmi sitesinden alındığını; bu yüzden fiyatların bulunduğunuz il, ilçe, akaryakıt istasyonuna göre değişebileceğini ekleyelim.

Son fiyat güncellemesi ile birlikte benzin fiyatlarıyla motorin fiyatları arasındaki uçurum iyice açılmış durumda. An itibarıyla 26,9 TL civarında litre fiyatına sahip olan motorin, benzinden 6 lira 75 kuruş civarında daha pahalı. İl il, ilçe ilçe, firma firma değişmek kaydıyla bu farkın birkaç kuruş açıldığını ya da kapandığını görmek mümkün. Motorinin son dönemde benzinden neden daha pahalı olduğunu öğrenmek için hemen aşağıdaki içeriğimizi okumanızı tavsiye edebiliriz.

24
17
10
1
0
Emoji İle Tepki Ver
24
17
10
1
0