Bilim İnsanları Resmen Açıkladı: İnsan Çağı Gelmiş Durumda

58
27
20
14
8
Jeologlar, dünya üzerinde kalıcı bir iz bırakmayı başaran insanlığın çağının geldiğini açıkladı.

Coğrafi dönemlerin varlığını hepimiz ilkokuldan biliyoruz. Bu dönemler, dünyanın katmanlarında kendilerini belli ediyorlar. Seri adı verilen bu yapılardaki değişimler de dönemlerin değişimini gösteriyor.

Holosen Çağ içinde olduğumuz fikri, yavaş yavaş yerini yeni bir anlayışa bırakıyor. Jeologlar, içinde yaşadığımız çağa Antroposen Dönemi adını vermeye karar verdiler. Bu da insan çağı anlamına geliyor.

İsmi her ne kadar Yüzüklerin Efendisi gibi epik fantastik hikayelerde kötülük kovulduktan sonra başlayan dönemlerin isimlerine benzese de durum çok daha farklı. Bu dönemde insanlar bariz şekilde gezegenin yapısına etki ediyorlar. Bunun için de bir numaralı yöntemlerden biri nükleer silahlanma.

1950’lerde başladığı söylenen dönemi belirlemek için araştırmacılar ilk olarak bir ‘altın sapma’ arıyorlar. Bu sapma, coğrafi olarak oluşan katmanlarda bariz bir sapmanın ortaya çıkması olarak tanımlanıyor. Sapmanın ne olacağı konusunda ise farklı fikirler var. Bu fikirlerden en bariz olanı, atom bombaları ve hidrojen bombası testleri. Diğer alternatifler arasında ise artan tavuk üretimi ve gittikçe yükselen fosil yakıt kullanımı var.

Araştırmacıların bu sonuca varması çok da şaşırtıcı değil. 2016 yılında da Cape Town’da yapılan International Geological Congress’te ilk oylama yapılmış ve Antroposen terimini kabul etmişti. Terimin kullanımının yaygınlaşması ve altın sapmasının belirlenmesi ise birkaç yıl alacak.

Kaynak : https://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-7074409/Scientists-declare-Earth-entered-Age-Man.html
58
27
20
14
8
Emoji İle Tepki Ver
58
27
20
14
8