Bir Haftada 3 Milyon Kez İzlenen Tom Cruise'un Ürkütücü Deepfake Videosu Hakkında Açıklama

24
6
4
3
2
Deepfake furyasına şimdi de Tom Cruise eklendi. Ctrl Shift Face isimli bir kanalda paylaşılan video, kısa bir süre içerisinde 3 milyon kez izlendi.

Yapay zeka teknolojisinin gelişmesiyle ortaya çıkan "deepfake" videolar yayılmaya devam ediyor. Özellikle sosyal medya platformları üzerinden paylaşılan bu videolar kısa bir süre içerisinde viral hale gelerek gündeme oturuyorlar. 

Bu videolara şimdi bir yenisi daha eklendi. YouTube'da bulunan Ctrl Shift Face isimli bir kanaldan paylaşılan bu videoda sinema sektörünün önemli isimlerinden Tom Cruise bulunuyor.

deepfake

Paylaşılan videonun orijinali aslında 2008 yılında ait. Videoda Bill Hader isimli komedyenin Tom Cruise ve Seth Rogen'in taklidi yaptığı görülebiliyor. Ancak bu taklitlerin yapıldığı sırada Hader'ın yüzü ünlü isimlerin yüzü haline geliyor. Bu video, kısa bir süre içerisinde 3 milyondan fazla izlendi.

Videonun oluşturucu ismi, İngiliz Guardian gazetesine bir röportaj vererek bu videoyla ilgili bazı açıklamalarda bulundu. İsmini Tom olarak açıklayan kanalın sahibi, bu tarz videolar hazırlamasının altında yatan sebebin bu teknolojiye dikkat çekmek olduğunu söylüyor.

Bu tarz videoların oluşturulması için yapay zeka desteğine uygun çözünürlükteki görüntülerin eklenmesi gerektiğini söyleyen Tom, bu yüzden deepfake videolar oluşturmanın fazlasıyla zor olduğunu ifade ediyor. 

Tom, kullanıcıların internette her gördüklerine inanmaması gerektiğini, elde ettikleri verilerle ilgili mutlaka araştırma yapılması gerektiğini ifade ediyor.

Ctrl Shift Face isimli kanaldan paylaşılan Tom Cruise'un o videosunu hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

Kaynak : https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-49343532
24
6
4
3
2
Emoji İle Tepki Ver
24
6
4
3
2