Deepfake Olayının Zirve Yaptığı, En Eğlenceli 7 Örnek

32
4
2
2
1
Deepfake Olayının Zirve Yaptığı, En Eğlenceli 7 Örnek
Yapay zeka yardımıyla bir kişinin yüzünü başka birinin yüzünün yerine kullanabilmek, deepfake’in en bilinen kullanım şeklidir. Bazı kişiler bu teknolojiyi mizahlarına alet etmekten de geri durmuyorlar.

Deepfakeler bildiğimiz anlamıyla gerçeklerin çarpıtılması için büyük bir tehdit oluşturuyor. Gerçeğinden ayırt etmesi neredeyse imkansız olan bu görüntüleri kontrol edebilmemizi sağlayabilecek sistemlerimiz henüz bulunmuyor. 

Deepfake ile uğraşan çoğu kişi, tartışmalı bir teknolojiden söz ettiğimiz için gerçek isimlerini açıklamaya yanaşmıyor. Yaptıkları işleri sergilemek için ise daha mizahi paylaşımları tercih ediyorlar.

Bebek Elon Musk

Bu video dümdüz ürpertici olmuş. Uncanny Valley adı verilen ve insansı ama insan olmadığı belli olan şeylere karşı duyulan uzak durma ve mesafe koyma isteği diye tanımlanabilecek durum nedeniyle video biraz itici geliyor. Tekniğin uygulanması ise gayet başarılı olmuş, o ayrı. 

Nicolas Cage’den Lois Lane Performansı

Nicolas Cage’in süper kahraman kültürüne olan ilgisi biliniyor. Daha önce Superman rolünü isteyen, Ghost Rider’ı da canlandırmış olan aktör, internetin en çok sağa sola yerleştirilen aktörü olabilir. Bu deepfake videosunda kendisini Superman’in biricik aşkı Lois Lane olarak izliyoruz.

William Shatner ve Leonard Nimoy, Kirk ve Spock Olarak

YouTuber Deep Hornage, deepfake’e yaklaşımı biraz daha farklı bir isim. Daha önce Kirk ve Spock olarak karşımıza çıkan William Shatner ve Leonard Nimoy’u bir kez daha ikonik rollerinde görmemizi sağlıyor. İkili, yarım yüzyıl önce bu karakterlere can vermiş olsa da teknoloji sayesinde günümüzdeki yapımda da kendilerine yer bulabiliyorlar. Deep Hornage, bu videonun kendi favorisi olduğunu da ekliyor. 

Jim Carrey Jack Torrance’i Oynarsa

YouTuber Ctrl Shift Face, Jim Carrey’nin yüzünü Jack Nicholson’ın bedeninin üstüne oturtarak ortaya muhteşem bir The Shining videosu çıkarttı. Ctrl Shift Face, ciddi ve karanlık bir sahneye bir komedyeni yerleştirmek istediğini, Jim Carrey’nin de ideal aday olduğunu söyledi. 

Video, özellikle Carrey’nin daha karanlık, daha ciddi filmleri olan Truman Show, Man on the Moon, Eternal Sunshine of the Spotless Mind gibi eserlerini çektiği dönemde Carrey, bu yapım için ideal seçim olacağını gösteriyor. 

Jon Snow, Game of Thrones Son Sezonu İçin Özür Dilerken

Tek kelimeyle muhteşem, kendi başına ayrı bir içeriği hak eden bir deepfake. İnanmıyor musunuz? Yapmışlığımız var:

YouTube kanalı Eating Things üç kişiden oluşuyor. Konuyla ilgili olumsuz makaleleri görüp onun yerine komik bir içerik üretmeye karar verdiklerini söylüyorlar. 

Kaynak : https://www.digitaltrends.com/cool-tech/best-deepfake-videos-online/
32
4
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
32
4
2
2
1