Birleşik Krallık'ta Bir Öğrenci, ChatGPT Kullanarak Park Cezasını İptal Ettirdi!

40
8
6
1
1
Birleşik Krallık'ta bir öğrenci, ChatGPT yardımıyla aldığı park cezasına itiraz etti. Sohbet botu tarafından yazılan itiraz sonucunda ceza iptal edildi.

Son aylarda ChatGPT gibi yapay zekâ araçlarının birçok farklı amaç için kullanıldığını görüyorduk. Bu sohbet botları şimdi ise bir öğrencinin yardımına yetişti. Birleşik Krallık’taki Millie Houlton isimli 22 yaşındaki bu kişi, ChatGPT yardımıyla aldığı bir park cezasını iptal etmeyi başardı.

BBC’nin haberine göre York kentinde yaşayan Houlton, kendi sokağına aracını park etti. Ancak izni olmasına rağmen 60 pound hatalı park cezası yedi. 22 yaşındaki öğrenci, bunun sonrasında ise cezaya itiraz etmek için popüler sohbet botuna yöneldi.

Houltan’a göre ChatGPT, cezanın geri çekilmesi için mükemmel bir yanıt verdi

Cezaya yanıt vermek için zamanını olmadığını söyleyen Houlton, ChatGPT’den, “Lütfen şehir meclisine bir mektup yazmama yardım et, bana park cezası verdiler” ifadeleriyle ve olayın detaylarıyla yardım istedi. Sohbet botu da cezanın doğru olmadığını nedenleriyle birlikte açıklayan bir yanıt verdi. Bunun ardından ise yetkililer para cezasını geri çekti.

ChatGPT’nin Houltan’ın ağzından yazdığı yanıtında, evinin arkasına park yapmaya izninin olduğu ve geçilmesi yasak olan sarı çizginin görülmediği gibi birçok önemli noktaya detaylarıyla değindiği görülebiliyor.

Houlton, ChatGPT’nin cevabının harika olduğunu söylerken durumu mükemmel açıkladığını belirtti: “Olayın nerede, ne zaman ve neden yanlış olduğu gibi cezayla ilgili tüm detayları ekledim. Dakikalar içerisinde de bu mükemmel şekilde oluşturulmuş ve kişiselleştirilmiş yanıta sahip oldum.”

Milyonlarca kullanıcıya ulaşan ChatGPT gibi yapay zekâ destekli sohbet botları, gerçekçi cevaplar vermesiyle biliniyorlar. Şiir yazma, makale yazma, hatta sınavlarda başarılı olma gibi birçok öne çıkan yetenekleri var. Tabii ki bu araçların, bezen akla yatkın gelen yanlış ve anlamsız yanıtlar verebildiğini de eklemek gerek.

Kaynak : https://www.bbc.com/news/uk-england-york-north-yorkshire-65126772?at_medium=RSS&at_campaign=KARANGA
40
8
6
1
1
Emoji İle Tepki Ver
40
8
6
1
1