Bir Öğrencinin Keşfettiği 5 Ada, Rusya Topraklarına Dahil Oldu

44
19
6
4
2
Bundan 3 yıl önce Marina Migunova adlı öğrenci, deniz kuvvetleri uydusunun çektiği fotoğrafları incelerken Kuzey Kutup Okyanusu’nda beş küçük ada keşfetti. Bu adalar Rusya’ya dahil edildi.

Rusya’ya ait bir deniz kuvvetleri uydusunun çektiği fotoğraflarda, Kuzey Kutup Okyanusu’nda boyutları 900 metrekare ile 54.500 metrekare arasında değişen adalar keşfedildi. Buzulların erimesiyle ortaya çıkan bu adacıklar da resmi olarak Rusya haritasına dahil edildi. 

vize-koyu

Nansen Buzulu’nun altında kalan ve Novaya Zemilya takımadalarında, Vize Koyu’nda bulunan adaların varlığını öğrenciyken keşfeden Marina Migunova, onur diplomasıyla ödüllendirilmişti. 

Küresel ısınma sonucu yeni coğrafi bölgeler ortaya çıkıyor

rusya-vize-koyu

Küresel ısınma sonucu Kuzey Kutbu’nda buzullar erimeye devam ediyor. Bu da haritaların sürekli olarak güncel hale getirilmesini zorunlu kılıyor. Buzullar eridikçe ortaya yeni coğrafi şekiller çıkıyor. 

Rus yetkililerden gelen açıklamaya göre 2015-2018 arasında Novaya Zemilya ve Franz Josef arasındaki bölgede toplamda 30 ada, burun ve koy ortaya çıktı. 

Adaların ortaya çıktığı koy olan Vize Koyu, Rusya’nın soğuk savaş döneminde nükleer denemeler yaptığı bir bölge olarak biliniyor. Tarihin en büyük bombası olan Çar Bombası da burada denenmişti. 

Kaynak : https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-49522399
44
19
6
4
2
Emoji İle Tepki Ver
44
19
6
4
2