Bir PS4 Kullanıcısı, Super Mario 64’ün Mekaniklerini Dreams’te Baştan Tasarladı

11
3
2
1
0
Super Mario Maker 2 ile kendi isteğinize göre 2 boyutlu Mario haritaları yapıp oynayabiliyordunuz ancak henüz 3 boyutlu oyunlar için böyle bir seçenek yoktu. Bir PS4 kullanıcısı, Super Mario 64’teki karakterin mekaniklerini yeniden tasarlayarak günümüze uyarladı.

Dreams; PS4 platformuna özel olarak çıkan, insanların kendi tarzlarına göre oyunlar, bulmacalar, ve diğer her şeyi yapabildikleri açık uçlu bir deneyim sunan video oyunu oluşturma sistemidir. Bu sistemde oluşturduğunuz herhangi bir şeyi devasa çevrimiçi toplulukla paylaşabilir, topluluktaki diğer oyuncuların yaptığı şeylere göz atabilir ve hatta onların oluşturduğu eşyaları, çevre tasarımlarını ve karakterlerini kullanıp düzenleyebilirsiniz.  

Mario’yu sevenlerin ve oynayanların diledikleri gibi harita tasarlayabildiği Super Mario Maker 2, 2015 yılından beri hizmet vermekte ancak oyuncuların 3 boyutlu olarak bir şeyler tasarlayabilmesi için henüz bir seçenek yoktu. Oyunun hayranları Nintendo tarafından bir haber bekliyorken bir PS4 kullanıcısı, Dreams sistemini kullanarak güzel bir işe imza attı. 

Dreams

PieceOfCraft isimli bir PS4 kullanıcısı, henüz erken erişimde olan Dreams sistemini kullanarak Super Mario 64’teki karakterimiz Mario’nun hareketlerini yeniden tasarlayarak eskisiyle neredeyse aynı olacak şekilde günümüze uyarlamayı başardı. Karakterin hareketleri birebir aynı olmasa da yeterli derecede benzer ve güzel gözüküyor.

Tabii bu, Dreams platformunda oluşturulan ilk replika tasarım değil. Bundan daha önce de “Space Wars” adında bir Star Wars replikası oyun, Dreams platformunda paylaşılmıştı. Aşağıdaki videoda PieceOfCraft isimli kullanıcının yaptığı işe göz atabilirsiniz.

Kaynak : http://www.nintendolife.com/news/2019/07/random_someone_has_recreated_super_mario_64s_physics_in_ps4s_dreams
11
3
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
11
3
2
1
0