Bir Tasarımcı, Maske ve Tuvalet Kağıtlarıyla Nefes Kesen Minyatürler Oluşturdu

74
4
2
2
2
2011 yılından beri yarattığı dioramaları takipçileriyle paylaşan Japon sanatçı Tatsuya Tanaka, COVID temalı yeni minyatür dünyalarını paylaştı. Maskelerden termometrelere COVID'le ilgili birçok detayı barındıran tasarımlar, görenleri içine çekiyor.

Japon sanatçı Tatsuya Tanaka, 2011 yılından beri yaratıcı ve eğlenceli minyatür dioramalar yaratmasıyla biliniyor. Gündelik nesneleri olduğundan daha büyük görünen minyatür dünyalara dönüştürme konusunda usta olan isim, son çalışmasında ise içinde bulunduğumuz dönemde oldukça tanıdık olan nesneleri işine entegre etti.

Devam eden koronavirüs salgınında dünyanın her yerinde maskelere olan talep bir hayli yükseldi. Bu durumun farkında olan Tanaka ise çoğumuz için sıkıcı olan maskeleri, kendi macera dolu minyatür dünyalarını yaratmak için kullandı.

Tatsuya Tanaka, yeni çalışmasında Covid-19'la ilgili pek çok ögeye yer verdi:

Kendi minyatür dünyasını yaratırken yalnızca maskelerden yardım almayan Japon sanatçı, yeni çalışmasında maskelerin yanı sıra termometreler, tuvalet kağıtları ve Covid-19 salgınıyla giderek popülerleşen diğer pek çok ögeye yer verdi.

Tanaka, tasarımlarında basit bir maskeyi ustalık gerektiren açılardan çekerek pek çok farklı şeyi çağrıştırmak için kullanıyor. Tasarımlara baktığımızda ise maskeleri bazen bir yüzme havuzu, bazen de ağaçların ortasında kalmış bir çadır ya da dalgalı bir deniz olarak görebiliyoruz. Hemen aşağıdaki videoda ise Tanaka'nın, cerrahi bir maskeyi nasıl minyatür yüzme havuzuna dönüştürdüğünü görebilirsiniz.

Tanaka'nın daha fazla çalışmasını görmek için Miniature Calendar web sitesini ziyaret edebilir ya da kendisinin Instagram hesabını takip edebilirsiniz. Yukarıda da belirttiğimiz gibi Tatsuya Tanaka, 2011 yılından beri bu işle uğraşıyor. Dolayısıyla Instagram hesabında, içerisinde kaybolacağınız binlerce küçük dünya sizleri bekliyor.

Son olarak Japon sanatçının son birkaç ayda yarattığı diğer COVID temalı minyatür dünyaları görmek için sayfayı aşağı kaydırabilir ve fotoğraflara göz atabilirsiniz.  

Tatsuya Tanaka'nın COVID temalı çalışmaları:

Kaynak : https://petapixel.com/2020/08/10/photographer-turns-masks-and-toilet-paper-into-intricate-miniature-worlds/
74
4
2
2
2
Emoji İle Tepki Ver
74
4
2
2
2