Bir Mücevher Şirketi, 1,5 Milyon Dolara Dünyanın En Pahalı Maskesini Tasarladı

48
31
7
1
1
Merkezi İsrail'de bulunan mücevher firması Yvel, Çinli bir iş insanı için yaklaşık 1,5 milyon dolar değerinde olan maske tasarladı. Dünyadaki en pahalı maske olma unvanını taşıyacak bu maskenin, yıl sonuna kadar Çinli sahibine teslim edilmesi bekleniyor.

Yeni tip koronavirüs salgınıyla birlikte maske kullanımı da giderek yaygınlaştı. Piyasada birbirinden farklı onlarca maske türü bulunuyor. Haberlerde ise genelde bu maskelerden hangisinin en etkili korumayı sağladığı tartışılıyor. Ancak bu haberimize konuk olan maskenin korumasından çok fiyatından bahsedeceğiz.

Associated Press'in aktardığına göre İsrail merkezli mücevher şirketi Yvel tarafından tasarlanan maske, 3.600 adet beyaz ve siyah elmasla kaplanmış, 18 ayar beyaz altından oluşacak. Birinci sınıf koruma için N99 filtreli olan maskenin maliyetinin ise yaklaşık 1,5 milyon dolar civarında olacağı tahmin ediliyor.

Maske, ultra zengin Çinli bir iş insanı için tasarlandı:

dünyanın en pahalı maskesi

Yaklaşık 1,5 milyon dolara mal olan bu maskenin, şu anda Amerika Birleşik Devletleri'nde ikamet eden ultra zengin Çinli bir iş insanı için tasarlandığı söyleniyor. Mücevher şirketinin sahibi Isaac Levy, ismini paylaşmadığı müşterinin, lüks maskenin 2020 yılı sonuna kadar kendisine ulaşmasını ve dünyanın en pahalı maskesi olmasını talep ettiğini aktardı. Levy, ayrıca "dünyanın en pahalı maskesi" talebinin işin en basit kısmı olduğunu da söyledi.

Dünyadaki ilk beyaz altın ve elmas kaplı maskeyi geliştirme fırsatını memnuniyetle karşıladığını belirten Levy, "Para belki her şeyi satın almayabilir ancak çok pahalı bir COVID-19 maskesi satın alabiliyorsa ve adam onu takıp etrafta dolaşarak dikkat çekmek istiyorsa, bundan memnun olmalı" dedi.

Parıltılı yüz maskesinin ağırlığının yaklaşık 270 gram olması bekleniyor. Bu da 1,5 milyon dolarlık maskenin, tipik bir cerrahi maskeye kıyasla neredeyse 100 kat daha ağır olacağı anlamına geliyor. Bu açıdan bakıldığında takmak için pek de pratik bir aksesuar olmadığı söylenebilir.

Kaynak : https://www.jpost.com/israel-news/israeli-jewelry-company-designs-most-expensive-coronavirus-mask-in-world-638068
48
31
7
1
1
Emoji İle Tepki Ver
48
31
7
1
1