Bir Tesla Model S Daha Park Halindeyken Yandı

26
16
11
5
1
Elektrikli otomobil denildiğinde akla ilk gelen şirket olan Tesla'nın bir aracı daha park halindeyken yanmaya başladı. Eski model Tesla'larda yaşanan bu yangın, araçların dayanıklılığı ve güvenliği konusunda soru işaretlerinin artmasına sebep oldu.

Elon Musk'ın CEO'su olduğu Tesla'nın ürettiği elektrikli araçların bir anda alev aldığıyla ilgili daha önce sizlere çeşitli haberler aktarmıştık. Yine bir Tesla ve yine bir yangın haberiyle daha karşınızdayız. Bu seferki yangın olayı ABD'nin Dallas şehrinde yaşandı.

41 yaşındaki Usman Ahmad'ın Tesla Model S'i park halindeyken yanmaya başladı. Tesla Model S'te oluşan yangının yoğunlaştığı nokta ise ön yolcu koltuğu tarafında bulunan tekerdi. Ahmad, araçtan çıkan alevlerin çok güçlü olduğunu söyledi.

"Yangınlar, kullanılan bataryayla alakalı"

tesla model s yangın

Özellikle eski Model S ve Model X araçlardan daha çok yangın haberleri gelmeye başladı ve uzmanlara göre bu yangınlar, araçlarda kullanılan bataryayla alakalı. Tabii bu da araçlar yaşlandıkça güvenliği ve dayanıklılığı konusunda akıllarda soru işaretleri oluşmasına sebep oluyor.

ABD Ulusal Otoyol Trafik Güvenliği İdaresi, geçtiğimiz yıldan beri Tesla bataryalarındaki arızaları araştırıyor. Trafik Güvenliği İdaresine göre eski modellerin bataryalarındaki bu arızalar yangınlara sebep oluyor. Trafik Güvenliği İdaresi, Tesla'ya karşı açtığı davada, şirketin bu gizli sorunu çözmek için eski modellerin batarya yazılımını manipüle ettiğini söyledi.

Tesla ise mil başına kaza sayıları hesaplandığında, şirketinin araçlarının yanma ihtimalinin yakıtlı araçların yanma ihtimalinden 10 kat daha düşük olduğunu söyledi. 1 milyar mil (1,6 milyar km) başına 5 Tesla yangını gerçekleşirken diğer tarafta 1 milyar mil başına 55 araç yangını gerçekleşiyor.

Ayrıca elektrikli araçlarda çıkan yangınlar konusunda sadece Tesla değil, diğer üreticiler de sorunlar yaşıyor. Trafik Güvenliği İdaresi, geçtiğimiz ay General Motors'un ABD'de 50 binden fazla Chevrolet Bolt modeli elektrikli aracını yangın ihtimali sebebiyle geri çağırdığını duyurmuştu.

Kaynak : https://medium.com/datadriveninvestor/tesla-model-s-self-ignites-again-7d6d7e486644
26
16
11
5
1
Emoji İle Tepki Ver
26
16
11
5
1