Bir Uzay Mühendisinin Dünya'yı Güneş’in Ölümünden Kurtarmak İçin Ürettiği Çılgın Proje

81
9
8
8
2
Güneş öldüğünde patlayacak. Patlamadan Dünya’yı kurtarmak için bir uzay mühendisinin dahiyane bir fikri var: Gezegeni roketlerle Güneş’ten uzaklaştırmak.

Dünya’nın zamanı bir gün dolacak. İnsanlık kendi başına bir çorap örmez, küresel ısınma ve iklim değişikliği nedeniyle yok olmaz, bir gün füzyon teknolojisini geliştirdiğinde bomba yapıp birbirinin kafasına atmazsa 5 milyar yıl sonraki torunlarımızın çok ciddi bir ölen Güneş’ten korunma sorunları olacak.

Güneş’in yakıtı bittiğinde, gezegenimize yaşam veren yıldız aynı zamanda da sonu olacak. Önce içe doğru çekilip sonra da patlayacak olan Güneş, etrafındaki gezegenleri de yakacak. Bu gezegenlere bizimki de dahil.

Glasgow’da uzay mühendisi Matteo Ceriotti, The Conversation için bir makale kaleme aldı. Mühendis, bu makalesinde insanlığın hayatta kalması için en iyi ihtimalin başka gezegenlere göç etmek olduğunu söylüyor. Yine de Ceriotti’ye göre tek alternatifimiz bu değil.

Ceriotti, yeterince roketle Dünya’yı patlama menzilinin dışına çıkarabileceğimize inanıyor. Ceriotti, bugünün standartlarında düşünürsek gezegenin %85’ini kazıp, 300 milyar tane SpaceX Falcon Heavy roketi yapmamızı söylüyor. Böylece gezegenin kalan %15’ini Güneş’ten uzaklaştırabiliriz (tabii roketlere yakıt olarak koymadıysak).

Mühendis bu teoriyi elbette çok ciddi bir teori olarak ortaya sunmuyor. Amacı, gezegenimize yönelecek olan göktaşlarını “nükleer atıp vurmak” ya da “önlerine uyduları çekmek” gibi projelerin aslında ne kadar anlamsız olduğunu göstermek.

Ceriotti, ileride lazer iticilerin ya da civardaki göktaşlarının kütleçekimi sayesinde Dünya’yı sapan etkisiyle ilerletmenin mümkün olduğunu söylüyor ancak yine de en mantıklı çözümün de başka gezegenlere göç etmek olduğunu söylüyor.

Kaynak : https://futurism.com/the-byte/space-engineer-earth-orbit-escape-sun
81
9
8
8
2
Emoji İle Tepki Ver
81
9
8
8
2