Jeff Bezos, Gelecekte Uzayda Oturacağımız Evlerin Fotoğrafını Paylaştı

138
43
35
18
9
Gelecekte bir gün uzayda koloniler kurmamıza kesin gözüyle bakılıyor. Jeff Bezos’a göre o günler geldiğinde evlerimiz oldukça değişik görünecek.

Kendi sistemimizdeki yegane yaşam bizim gezegenimizde yer alıyor. Gelecekte, muhtemelen ilk olarak Mars’tan başlayarak sistemimizdeki gezegenleri kolonileştirmeye başlayacağız.

Dünyanın en zengin isimlerinden olan, Amazon’un kurucusu Jeff Bezos’un da Blue Origin adlı, uzay çalışmalarına odaklanmış bir şirketi var. Hatta şirket geçtiğimiz günlerde Ay’a iniş yapacak aracını da tanıtmıştı. Yani Bezos uzayda yaşama epey ilgi duyuyor. Bu alanda kendisinin ismini çok sık duymasak da Elon Musk ve SpaceX ile dişe diş bir mücadele halindeler.

Fizikçi Gerard O’Neill tarafından tasarlanan evler, şu anda dikkat çekici tasarımlardan başka bir şey değil. Evlerin yaşam alanları kendi kendine yetebilecek yapıda ve bir gün insanların koloniler kurabilmeleri için tasarlanmış durumdalar.

Bezos, konuyla ilgili olarak bir röportajında “karneler ve durağanlık mı istiyoruz, dinamizm ve büyüme mi?” diye sormuştu. Tercihini dinamizmden yana kullanan Bezos, kendi sistemimizin dışına çıkabilmemiz durumunda evrende trilyonlarca insan olabileceğini söyledi.

Kendine yetebilen sistemler hakkında çok bilgi vermeyen Bezos, bu sistemlerin çok sayıda insanı barındırabileceğini söyledi. “Onlar çok büyük yapılar, kilometrelerce gidiyorlar ve her biri bir milyon ya da daha fazla insan barındırabiliyor.” diyen Bezos, “Bazıları daha rekreasyonal olacak, hepsi aynı yer çekimine sahip olmak zorunda değiller ve bir tanesi yerçekimsiz olabilir, orada kendi kanatlarımızla uçabiliriz.”

Tabii ki bu kolonilerde her şey insan yapımı olacak ve çevre üzerinde insanların mutlak kontrolü olacak. Haliyle ortamda büyük tehlikeler olması pek de beklenen bir şey değil. Muhtemelen doğal tehditler istasyon dışındaki olaylar ve depremler olacak.

Bu merkezler ayrıca o dönemin teknolojisi için Dünya’ya yeterince yakın olacak, bu bölgelere gidip gelmek mümkün olacak.

Bezos, şu anda uzaya gitmenin bile çok maliyetli olduğunu ancak bir gün bu konseptlerin gerçeğe dönüşeceğini söyledi.

Kaynak : https://metro.co.uk/2019/05/14/future-home-space-according-billionaire-jeff-bezos-9528525/
138
43
35
18
9
Emoji İle Tepki Ver
138
43
35
18
9