Kapanacağı Kesinleşen Blackberry Messenger, Şirketlere Özel Bir Sürümle Hayat Bulacak

5
2
1
1
0
Neredeyse 6 yıl önce Android ve iOS kullanıcılarına sunulup 8 saat içerisinde 5 milyon kez indirilen BlackBerry Messenger, Mayıs'ın sonunda tüketicilerin kullanımına kapatılacak.

Anlık mesajlaşma ve sesli konuşma uygulaması BlackBerry Messenger'ın, geliştirme alanını 2016'da devralan Endonezya şirketi Emtek'in yayımladığı resmi bir blog gönderisinde kapatılacağı duyuruldu. Emtek uygulamayı modern özelliklerle ayakta tutmaya çalışsa da çabaları yetersiz kalmış gibi görünüyor.

Emtek, blog gönderisinde şunları yazdı: "Bunu gerçekleştirmek için bütün çabamızı sarf ettik ve bugüne kadar yaptıklarımızdan gurur duyuyoruz. Ancak teknoloji sektörü çok akışkan ve bütün çabalarımıza rağmen kullanıcılar başka platformlara geçerken uygulamamıza yeni kullanıcılar kaydolmuyordu."

BlackBerry Messenger'ın kapatılışıyla ilgili yayımlanan SSS kısmında kullanıcıların BBM Sticker'ları için geri ödeme alabilecekleri ancak BBMoji için alamayacakları yazıyor.

Bunlara ek olarak BlackBerry Messenger yoluyla paylaşılan fotoğraflar, videolar ve diğer dosyalar sadece uygulama kullanılabiliyorken indirilebilecek. Uygulama 31 Mayıs'ta kapandıktan sonra verilere bir daha ulaşılamayacak. Uygulamanın şirketler için olan asıl sürümü uçtan uca şifreli BlackBerry Messenger Enterprise'ın ise kullanıma açılacağı öğrenildi.

Şu an Google Play Store'dan indirilebilen ve yakında App Store'a gelecek olan BBMe, ilk yılında ücretsiz olacak ve sonrasında altı aylık abonelik için 2,49 dolar gerektirecek. Kullanıcıların pazarda bunca seçenek varken BBM'yi seçip seçmeyeceği şimdilik bilinmiyor.

Kaynak : https://www.digitaltrends.com/mobile/blackberry-messenger-shutting-down-end-of-may/
5
2
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
5
2
1
1
0