BlackBerry, Messenger Uygulamasının Fişini Resmen Çekti

23
4
1
1
0
BlackBerry, şifreli mesajlaşma uygulaması olan Messenger'ı resmen kaldırdı. Twitter üzerinden yapılan bir açıklamada, BlackBerry Messenger için 31 Mayıs'ın son gün olduğu belirtildi.

Bir dönem ciddi anlamda popüler olan ancak sonrasında popülerliğini koruyamayan BlackBerry, daha çok kendi kullanıcıları arasında kullanılan ve yüksek güvenlikli mesajlaşma uygulaması olan BlackBerry Messenger'ı bugün itibarıyla durdurduğunu açıkladı. Şirket yetkilileri tarafından geçtiğimiz aylarda yapılan açıklamalarda, BlackBerry Messenger uygulamasının kullananların sayısında çok ciddi azalmaların olduğu belirtilmiş, uygulamanın kapanacağının sinyalleri verilmişti. Bugün BlackBerry'nin resmi Twitter hesabından yapılan bir açıklamayla BlackBerry Messenger için sona gelindiği belirtildi. İşte BlackBerry tarafından yapılan o paylaşım;

Özellikle son 3 yıldır uygulamanın kullanılabilmesi için fazlasıyla çaba sarfeden BlackBerry, bu çalışmalarında başarılı olamadı. Şirket tarafından yapılan yazılı açıklamalarda, bu uygulamayı iyi bir noktaya getirebilmek için fazlasıyla çaba sarf ettiklerini belirten şirket yetkilileri, bugüne kadar yapmış oldukları her şeyden gurur duyduklarını ifade ettiler. Teknolojinin geldiği noktanın çok hızlı bir şekilde değişkenlik gösterdiği ifade edilirken kullanıcıların farklı platformları kullanmasının BlackBerry Messenger'ın popülerliğinin düşmesine yol açtığı belirtildi.

BlackBerry 2017 yılında Messenger uygulamasına bir taşımacılık hizmeti olan Uber'i dahil ederek kullanıcılarını şaşırtmıştı. O dönem birazcık yükseliş ivmesi gösterse de BlackBerry Messenger, yine de piyasaya tutunamadı. 

Kaynak : https://www.engadget.com/2019/05/31/blackberry-messenger-shuts-down/
23
4
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
23
4
1
1
0