BlackBerry Küllerinden Doğuyor: 2021'de Yeni Telefonlar Gelecek

50
24
12
5
1
ABD merkezli bir mobil güvenlik şirketi olan Onward Mobility, 2021 yılında BlackBerry markalı akıllı telefonlar üreteceğini açıkladı. Şirkete göre BlackBerry markalı bu telefonlar, güvenlik odaklı ve 5G destekli cihazlar olarak karşımıza çıkacak. Bu telefonların diğer özellikleri şu an için bilinmiyor.

2020 yılının başlarında sizlerle paylaştığımız bir haberimizde, bir dönemin efsane haline gelen akıllı telefon markası "BlackBerry"nin tarihin tozlu raflarına kaldırıldığından bahsetmiştik. Çünkü BlackBerry'ye sahip olan TCL, konuyla ilgili bir açıklama yaparak bundan sonra BlackBerry markasıyla telefon üretmeyeceğini açıklamıştı. Şimdi bu konuda yeni bir gelişme yaşandı. Görünüşe göre BlackBerry markalı telefonlar, 2021'de yeniden aramızda olacak. 

ABD merkezli adını bugüne dek pek de duymadığımız bir şirket var. "Onward Mobility" isimli bu şirket, mobil cihazların güvenliği üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Şirketin sosyal medya hesapları ve resmi internet sitesine baktığımız zamansa ne kadar zamandır bu sektör içerisinde olduğuna dair detaylı bilgi sahibi olamıyoruz. Ancak bu şirketin internet sitesi şu sıralar BlackBerry markası ile dolu ve şirket, 2021 yılında BlackBerry markalı üreteceğini beyan ediyor.

İşte Onward Mobility'nin resmi internet sitesinde yer alan bir görsel

Blackberry

BlackBerry, dokunmatik ekranlı telefonlar piyasaya sürülmeden önce oldukça popüler üreticilerden bir tanesiydi. Ancak dokunmatik ekranların yaygınlaşması, iOS ve Android ekosistemlerinin her geçen gün biraz daha popüler bir hale gelmesi, BlackBerry'yi zora soktu. Hal böyle olunca da şirket, akıllı telefon operasyonlarının tümünü TCL'ye bıraktı. Az önce belirttiğimiz gibi TCL de bu yılın başında, BlackBerry telefonlarını üretmeyeceğini açıkladı.

Onward Mobility'nin resmi internet sitesine baktığımız zaman, 2021 yılında karşımıza çıkacak BlackBerry telefonların güvenlik odaklı cihazlar olacağı belirtiliyor. Şirketin beyanına göre bu akıllı telefonlar, çeşitli uçtan uca şifreleme özellikleriyle kullanıcılara üst düzey güvenlik sunacakmış. Ayrıca bu akıllı telefonların 5G bağlantı desteğine sahip olacağı da yine internet sitesinde açıkça vurgulanıyor.

BlackBerry

Onward Mobility tarafından yapılan açıklamalarda, 2021 model BlackBerry telefonların FIH Mobile iş birliğinde geliştirileceğini görüyoruz. Bu şirket, BlackBerry ile Foxconn tarafından kurulan ortak bir girişim olarak karşımıza çıkıyor. Ancak Onward Mobility, bu telefonların teknik özellikleriyle ilgili hiçbir şey söylemiyor.

2021 model BlackBerry telefonlarla ilgili hazırlanmış raporlar ya da ortaya atılmış iddialar da bulunmuyor. Bu da bu akıllı telefonları daha gizemli bir hale getiriyor. Ancak 9to5Google internet sitesinde yer alan bir habere göre 2021 model BlackBerry telefonlar, fiziksel bir tuş takımına sahip olacakmış. 2021 yılında fiziksel tuş takımına sahip bir akıllı telefonun tüketiciler tarafından nasıl karşılanacağını ise önümüzdeki günler gösterecek.

Kaynak : https://www.androidauthority.com/blackberry-onward-mobility-5g-phones-1149354/
50
24
12
5
1
Emoji İle Tepki Ver
50
24
12
5
1