Huawei'den Rahatlatan Açıklama: Google'lı Telefonların Güncellenmesine Devam Edilecek

23
11
3
3
1
Twitter üzerinden bir takipçisinin sorusunu yanıtlayan resmi Huawei hesabı, ABD'nin geçici lisans süresini uzatmamasına rağmen Google güncellemeleri yayınlamaya devam edeceğini bildirdi.

ABD ile Çin arasındaki ticari savaşta belki de en fazla darbe alan şirket olan Huawei, geçtiğimiz yıl ABD hükümeti tarafından ticari kara listeye alınmış ve ABD’li şirketler ile ticaret yapması yasaklanmıştı. 

Bu ani karar yalnızca Huawei’yi değil ABD’li şirketleri de derinden etkileyeceğinden ABD, yeni bir karar alarak ABD’li şirketlerin lisans alarak geçici olarak Huawei ile işbirliği yapmasına izin vermişti. Pek çok kez uzatılan bu lisansın süresi, 13 Ağustos’ta sona erdi.

huawei p40 pro

Huawei, ABD’nin ticaret yasağından bu yana kendi ekosistemini kurmak için çalışmalar yürütüyor ve bu nedenle birkaç istisna dışında son bir yıldır tanıttığı hiçbir akıllı telefonda Google Servisleri’ne yer vermiyor.

Yine de yukarıda da belirttiğimiz gibi bu konuda birkaç istisna bulunuyor ve telefonunda Google Servisleri bulunan Huawei akıllı telefon kullanıcıları, geçici lisansın 13 Ağustos’ta son ermesiyle birlikte güncellemeler konusunda endişe duymaya başladılar.

huawei

Bir Huawei akıllı telefon kullanıcısının “Geçici lisans 13 Ağustos’ta sona erdi. Huawei Nova 5T için Google Servisleri ve Android güncellemeleri ne olacak?” sorusu üzerine Huawei resmi Twitter hesabı, geçici lisansın sona ermesinin mevcut cihazları etkilemeyeceğini belirtti.

Güvenlik ve yazılım güncellemelerini cihazlarımıza her zamanki gibi sunmaya devam edeceğiz.” diyen Huawei, kullanıcıların gönlüne su serpse de kafalarda yeni soru işaretleri oluşmasına neden oldu.

huawei p40 lite

Android, açık kaynaklı bir yazılım olduğundan Huawei, Google ile işbirliği yapmaksızın Android’in AOSP versiyonunu kullanabiliyor. Ancak konu Google Servisleri olduğunda güncellemeler direkt olarak Google tarafından yayınlanıyor.

Huawei’nin Google ile işbirliği gerçekleştirmeden cihazlarına nasıl Google Servisleri ya da Android sürüm yükseltmeleri sunacağı şimdilik bilinmiyor ancak şirketin en azından resmi Twitter hesabından verdiği taahhüdü yerine getireceği tahmin ediliyor.

Kaynak : https://www.slashgear.com/huawei-promises-android-updates-to-continue-google-still-mum-18634188/
23
11
3
3
1
Emoji İle Tepki Ver
23
11
3
3
1