BMW'nin Patronu, Bağımsız Bir M Division Otomobili Onayladı

19
2
1
0
0
BMW, son yıllarda elektrikli spor otomobillere ağırlık veriyor. Şimdi de BMW’nin güçlü otomobillerini üreten M bölümü, kendi bağımsız modelini üretmek için kolları sıvadı. Bu yeni model görünüşe göre hibrit veya tamamen elektrikli bir şekilde gelecek.

BMW’nin M bölümü, kendisine ait bağımsız bir model olan BMW M Division üzerinde çalışıyor. Bu M bölümünün efsanevi M1 kasasından sonraki ilk kendi bağımsız modeli olacak. Top Gear’a konuşan M bölümü başkanı Markus Flasch, “Yeni bir bağımsız araç için somut adımlarımız ve planlarımız var. Bağımsız M araçları, ekibimizin üzerinde çalışmayı en çok sevdiği şey” açıklamasını yaptı.

M Division, Mercedes-AMG One’a rakip olarak gelmeyecek

Bağımsız olan M modeli, yaklaşmakta olan Mercedes-AMG One’a rakip olarak gelmeyecek. Ayrıca, yeni modelin bir hibrit veya tamamen elektrikli olması bekleniyor. Flasch araç hakkında yaptığı konuşmada, “Elektrikli bir motor üzerine çalışıyoruz ve amacımız tamamen elektrikli bir araba üretmek, ancak bu seçenekleri yalnızca karakter açısından bir avantaj sundukları zaman müşterilere sunacağız” dedi.

BMW M Division

Bu araçla ilgili söylentiler yaklaşık bir yıldır dönüyor. Son raporlar, M ekibinin aklında bir araç olduğunu açıkça ortaya koyuyor, ancak BMW’nin en üst düzey yöneticilerini ikna etmek için projenin ikna edici olması şart. Markanın mevcut stratejisiyle aynı doğrultuda olmak için, yeni bağımsız M araçlarında düşük emisyonlar bir öncelik olmak zorunda. Ortaya çıkan bir rapor, M ekibinin ve BMW i programındaki kişilerin bu yeni araç üzerinde işbirliği yapacağını gösteriyor. Bu faktör, Flasch’in yaptığı açıklamada bahsettiği gibi bir hibrit ya da tamamen elektrikli bir modelin geleceğini doğruluyor.

M Division, i8 modelinin devamı niteliğinde değil

Flasch, aracın i8 modelinin devamı olmadığını ve i8 üzerinde hiç çalışmadıklarını da belirtti. Flasch, “i ve M bölümleri sürekli etkileşim halindedir ve sürekli fikir alışverişi yapıyoruz, ancak BMW M Division modeli i8’in bir halefi değil” açıklamasını yaptı. BMW M Division, daha önce tanıtılan Vision M Next modeline benzeyecek.

Kaynak : https://www.motor1.com/news/370452/bmw-m-division-standalone-model/
19
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
19
2
1
0
0