BMW M CEO’su, Süper Otomobillerin Geleceği Hakkında Konuştu

14
7
4
1
0
BMW’nin performans odaklı serisi M modellerini üreten yan kuruluşu BMW M’in CEOsu Markus Flasch, BMW süper arabalarının geleceği hakkında bazı bilgiler verdi. Herhangi bir M modeli süper araba üzerinde çalışmadıklarını belirten Flasch, “Yalnızca planlarımızı gözden geçiriyoruz” diyerek açık bir kapı da bıraktı.

BMW’nin 1972 tarihinden beri performans odaklı otomobillerini geliştiren BMW M şirketinin ilk süper otomobili 1978 yılında piyasaya sürülen M1 olmuştu. Bu otomobilin çıkmasından beridir BMW topluluğu Ferrari, Lamborghini veya McLaren gibi bir süper araba görmek için can atsa da BMW’nin süper araba çalışmaları yalnızca ‘konsept projeler’ olarak kaldı.

Projelerin çalışmaları çok büyük arzu ve istekle başlasa da bu projelerin hiçbiri BMW’nin kurulundan başarıyla geçemedi. Aslında kaynaklara bakıldığı zaman çoğu çizimin tamamlanmış hali ve tam boyutlu konseptleri bulunuyor ancak bütçe kısıtlamaları ve elektrikli ulaşıma yapılan yatırımlar dolayısıyla BMW’nin süper otomobili bir türlü hayat bulamadı.

BMW

İngiliz otomobil dergisi Car Magazine, Markus Flasch ile bir röportaj yaptı. Flasch, “Üzerinde çalıştığımız herhangi bir süper araba projesi yok ancak bir süper araba fikri her zaman BMW mühendislerinin aklında dolanıp duruyor. Özellikle BMW M mühendisleri için bu konu daha da önemli bir durumda. Şimdilik yalnızca planlarımızı gözden geçiriyoruz. Herhangi bir proje üzerinde çalışmıyoruz ancak gözden geçiriyoruz, bunu saklamayacağım” açıklamasını yaptı.

Yeni bir M süper otomobilinin gelip gelmeyeceği konusu tartışılıyor ve eğer geleceği varsayılırsa, yeni gelecek otomobilin hibrit teknolojisine mi sahip olacağı yoksa tamamen elektrikli aktarma organlarına mı sahip olacağı da başka bir tartışma konusu. Her ne olursa olsun, gelecek aracın M serisinin DNA’sına uygun bir şekilde eğlenceli sürüş dinamiklerine sahip olması gerektiği de kaçınılmaz bir gerçek.

Kaynak : https://www.bmwblog.com/2019/08/30/bmw-m-ceo-chimes-in-on-the-topic-of-a-bmw-supercar/
14
7
4
1
0
Emoji İle Tepki Ver
14
7
4
1
0