BMW'nin Elektrikli Araba Serisi İ7'nin Beklenen Tüm Özellikleri

35
3
3
2
2
Daha önce yapılan haberlere göre BMW’nin 7 Serisi’nin tamamen elektrikli bir hale getirerek i7 ismi altında satışa sunulması için çalışmaların başladığı belirtilmişti. Yapılan güncellemelerle beraber çalışmaların hızlandığı belirtilirken, bu haber de bu şekilde kesinlik kazanmış oldu.

BMW’nin elektrikli araba yelpazesini artırma konusundaki planları, başa geçen yeni CEO ile hız kazanıyor.

Yapılan açıklamalara göre yeni tanıtılacak olan EV 7 Serisi kaputunun altında çok büyük bir güç kaynağı ile gelecek gibi gözüküyor. Daha önce hiç olmadığı kadar büyük bir akü kullanılacağı da verilen bilgiler arasında yer alıyor. BMW i7’nin standart ve i7S olmak üzere iki versiyonunun olacağı da alınan duyumlar arasında bulunuyor.

bmw

BMW i7 ve i7S’in muhtemel özellikleri

Açıklanan bu özelliklerle beraber çok daha fazla menzile sahip olacak olan BMW, i7S ile 670 beygir gücüne ve 120 kWh’lık bir bataryaya sahip olacak.

BMW i7’nin ise daha küçük olması beklenirken 100 kWh’lık bir batarya ve 550 beygir gücü ile gelecek olması yapılan açıklamalar arasında yer alıyor. Bu da yaklaşık 600 km’lik bir menzile sahip olacağını gösteriyor.

Muhtemelen iki BMW 7 serisinde de birden fazla elektrikli motor kullanılacak ve müşterilerin bugünlerde özellikle talep ettiği gibi 4 çeker olacak. Şarj süresi de satışı etkileyen en önemli faktörlerden biri olduğu için, BMW yeni hızlı şarj teknolojisi üzerine çalışmalar gerçekleştirdiğini de açıkladı.

batarya

Batarya sorunu nasıl çözülecek?

Hızlı şarj cihazı kullanılmıyorsa, büyük bataryaların uzun dolum süresine sahip olduğu tahmin edilmesi çok da zor olan bir şey değil. Porsche, yeni Taycan modellerinde 800 V enerji mimarisini kullanıyor ve dünyada bunu yapan ilk otomobil olarak nitelendiriliyor. Porsche bu şekilde elektrikli araçlarını piyasadaki hiçbir elektrikli arabada olmadığı kadar hızlı şekilde şarj etmeyi başarabiliyor. BMW’de şarj işleminin müşterilerinin umduğu gibi kesintisiz ve hızlı olmasını sağlamak adına Porsche ile aynı yolu takip edecek gibi gözüküyor.

Kaynak : https://www.bmwblog.com/2019/09/18/rumor-future-bmw-7-series-ev-to-have-670-hp-120-kw-battery/
35
3
3
2
2
Emoji İle Tepki Ver
35
3
3
2
2