Göz Açıp Kapayıncaya Kadar Kaybolan Böcekler, 3.200 FPS'de Kayıt Altına Alındı (Video)

37
7
3
0
0
Göz Açıp Kapayıncaya Kadar Kaybolan Böcekler, 3.200 FPS'de Kayıt Altına Alındı (Video)
Ant Lab YouTube kanalından Dr. Adrian Smith, yeni videosunda 10'dan fazla farklı türde böceği süper ağır çekimde kayıt altına aldı. 3.200 FPS'de gerçekleştirilen çekimler, bu tuhaf canlıların uçmak için hangi teknikleri kullandığını çok daha yakından görmemizi sağlıyor.

Süper ağır çekim videolar, bize daha önce hiç görmediğimiz birçok şeyi görme fırsatı sunuyor. Böcekleri birçok farklı şekilde kaydedip paylaşan YouTube kanalı Ant Lab'den Dr. Adrian Smith'in ağır çekim videoları da bu tuhaf canlılara çok daha detaylı bir bakış atmamıza imkân sağlıyor. Daha önceleri çevremizdeki küçük yaratıkların detaylı fotoğraflarını bizlerle paylaşan Dr. Smith, yeni videosunda ise çok daha ilginç bir işe imza attı.

Böceklerin nasıl uçtuğunu ve kalkış için hangi teknikleri kullandıklarını takipçilerine göstermek isteyen Smith, bu yüzden onları 3.200 FPS'de kayıt altına aldı. Çekim setini evinin çamaşır odasına kuran Dr. Smith, video boyunca 10'dan fazla farklı türde böceği kayıt altına aldı.

Dr. Smith'in videosu:

Bu çekimlerin herhangi bir bilimsel arka planı bulunmuyor. Dr. Smith, bunu sadece eğlenmek ve aynı zamanda böcekleri başka kimsenin yapmadığı şekilde filme almak için yaptığını söylüyor. Yaklaşık 9 dakika uzunluğundaki videonun en ilginç yanıysa alışılmış böcekleri içermemesi.

Başka bir deyişle Dr. Smith, uçuşlarını daha önceleri birçok defa kamerada gördüğünüz böcekleri filme almayı tercih etmedi. Bunun yerine ise yalnızca "tuhaf şeylerin" peşinden gitti. Dr. Smith'in videosunda yer verdiği böceklerin türleriyse şöyle:

01:17 – Tüylü güve

01:20 – Ateşböceği

02:32 – Boyalı liken güvesi

03:14 – Yaprak büken

03:31 – Pembe akçaağaç güvesi

04:00 – Taş sineği

05:14 – Mayıs sineği

07:00 – Yaprak biti

07:42 – Akrep sineği

08:10 - Zarkanat

Videoda da görebildiğiniz üzere her bir böcek, kalkış için farklı bir tekniğe sahip. Eğer bu video hoşunuza gittiyse, Dr. Smith'in Instagram hesabında birkaç farklı klip daha bulunuyor. Ayrıca Ant Lab YouTube kanalında böceklerle ilgili ufkunuzu açabilecek birçok video bulunuyor.

Kaynak : https://www.diyphotography.net/watch-these-weird-insects-as-they-take-off-in-super-slow-motion/
37
7
3
0
0
Emoji İle Tepki Ver
37
7
3
0
0