Değeri Milyonlarca Dolar Olan, 442 Karatlık Elmas Bulundu

72
17
2
1
1
Gem Diamonds isimli elmas madenciliği şirketi, dünyanın en büyük elmaslarından bir tanesini daha buldu. 442 karatlık elmas, Güney Afrika ülkesi olan Lesotho'daki Letseng isimli bir madende bulundu. Elmasın muhtemel değerinin 18 milyon dolar olduğu ifade ediliyor.

İngiltere merkezli küresel bir elmas madenciliği şirketi olan "Gem Diamonds" dünyanın en değerli elmaslarından bir tanesini bulduğunu açıkladı. Küçük bir Güney Afrika ülkesi olan Lesotho'daki Letseng isimli madende bulunan bu elmas, tam 442 karat. Uzmanlar, şu an için bu ürün üzerinde inceleme yapıp, maddi değeriyle ilgili bir açıklama yapmamış olsalar da ilk tahminler, bulunan elmasın 18 milyon dolar değerinde olabileceği yönünde.

Letseng madeni, geçmiş dönemlerde de dünyanın en az bulunan taşlarına ev sahipliği yapmıştı. Gem Diamonds, yaklaşık 2 yıl önce bu madende iki golf topu büyüklüğünde 910 karatlık bir elmas bulmuştu. O dönemlerde bulunan elmas, tam 40 milyon dolara satılmıştı. Bulunan yeni elmas, iki yıl önceki kadar büyük olmasa da şirketin çok ciddi miktarda para kazanmasını sağlayacak.

İşte Güney Afrika'da bulunan 442 karatlık o elmas

Elmas

Gem Diamonds İcra Kurulu Başkanı Clifford Elphick tarafından yapılan açıklamalarda, Letseng madeninin büyük ve yüksek kaliteli taşlar üretmek için ideal bir yer olduğu ifade ediliyor. 442 karatlık elmasın da bunun bir göstergesi olduğunu belirten Elphick, çalışmaları sürdüreceklerini söylüyor.

Ham elmas satışları, 2020 yılının en büyük problemi olan koronavirüs salgınıyla ciddi anlamda düştü. Bu sektör üzerine çalışmalarını sürdüren dev şirketlerden de fazlasıyla karamsar açıklamalar geldi. Bu durum, 442 karatlık elmasın satışıyla ilgili bir risk teşkil eder mi şu an için bilinmez ancak Gem Diamonds, bulduğu elmastan fazlasıyla umutlu.

Kaynak : https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-08-22/african-diamond-miner-s-huge-find-offers-chance-to-buck-downturn
72
17
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
72
17
2
1
1