Boeing, Son 5 Ayda 2 Kez Düşen 737 Max Uçaklarının Yazılımını Güncelleyecek

34
13
1
1
0
Boeing, son dönemde kazalarıyla gündeme gelen 737 Max tipi uçaklarının yazılımlarını güncelleyeceğini, güncellemenin nisan ayı bitmeden yapılacağını açıkladı.

Son dönemin öne çıkan uçak kazalarında adını gördüğümüz Boeing 737 Max, envanterinde bu aracı bulunduran firmalar ve bu uçakla yolculuk eden kişilerde gerginlik yaratıyor.

Firma da bu durumun farkında ve Boeing 737 Max için bir yazılım güncellemesi hazırlıyor. Boeing’in sitesinden yapılan duyuruda yazılım güncellemesinin “geliştirme” olacağı söylenirken, Ekim 2018’de yaşanan ve 189 kişinin öldüğü Lion Air Uçuş 610 ile bağlantılı bir güncelleme olduğunu belirtti. Geçtiğimiz günlerde yaşanan ve 189 kişinin öldüğü Etiyopya’daki kazadan ise cümle arasında bahsedildi.

Her iki kazada da 737 Max - 8 tipi uçaklar olmasına rağmen güncelleme tüm Max serisini kaplıyor. Uçuş uzmanları, aynı tipten iki uçağın benzer kaza yapmalarının uçağın otomatik pilot sistemlerinde bir sorun olabileceğini gösterdiğini söylüyor. Yine de Etiyopya’daki kaza üstüne yapılan soruşturma daha henüz başlangıç aşamasında.

Boeing, pilotların her zaman için hatalı otomasyonu devreden çıkarma hakkı olduğunu söylüyor. Uçakların hatalı okumalar yüzünden düştüğü tahmin ediliyor.

Eski FAA yöneticisi Michael Goldfarb, dünya genelinde Boeing 737 Max - 8’lerin uçuşlardan çekilmesi gerektiğini söylemişti. Avustralya ve Singapur gibi ülkeler de bu uçakların uçuşunu engelleme kararı alan ülkeler arasında yer almıştı. Uçağın uçuşunu engelleyen ilk ülkeler ise Endonezya ve Çin olmuştu.

Uçaktan THY envanterinde de bulunuyor.

Kaynak : https://gizmodo.com/boeing-promises-to-release-software-update-for-737-max-1833224836
34
13
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
34
13
1
1
0