Bomba İddia: Facebook, Unity'yi Satın Almayı Planlıyordu

27
8
3
2
2
The History of the Future adlı kitabın iddiasına göre Facebook, VR sektöründe tartışmasız lider pozisyona gelmek için Unity'yi satın almayı planlamış.

Blake J. Harris tarafından yazılan The History of the Future (Geleceğin Tarihi) adlı kitap, Amerikalı sanal gerçeklik teknoloji şirketi Oculus VR’ın Palmer Luckey ve Brendan Iribe tarafından kuruluşunu, sosyal medya devi Facebook’un Oculus VR’ı satın almasını, ardından gelişen davaları ve şirket kurucularının genel politikalarını ele alıyor.

Blake J. Harris, kitabı yazmaya başladığı ilk günlerde Facebook’un PR ekibi ile oldukça yakın temas halindeydi ve Facebook’un bazı kritik yöneticileri ile röportaj yapma şansı yakalamıştı. Fakat Harris’in Facebook ‘çalışanları’ ile yakınlığı, ilerleyen süreçte sonlandırıldı. Zira Harris, Facebook’un sanal gerçeklik platformu ile ilgili önemli bir planını öğrenmiş gibi görünüyor.

Kitapta yer alan iddialara göre Facebook, Mart 2014’te Oculus VR’ı satın aldıktan bir yıl sonra dünyanın en popüler çapraz platform bir oyun motoru Unity’yi satın almayı planlıyordu. Öyle ki; Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, Oculus CEO’su Brendan Iribe’a Unity’yi satın almaya olan ilgisini anlattığı yaklaşık 2500 kelimelik bir e-posta dahi yollamıştı.

Facebook’un Unity’i almak istemesinin en büyük nedeni sanal gerçeklik sektöründeki gücünü en üst seviyeye taşımak ve rakip platformlar ile oluşacak rekabeti başlamadan sona erdirmek. Fakat bu plan hayata geçememiş gibi görünüyor. Zira Unity, 2015 yılından bu yana 600 milyon dolar yatırım alarak 3 milyar dolar değere ulaştı. Ayrıca Cheddar’ın aktardığı bilgiye göre şirket, 2020 yılında halka arza hazırlanıyor.

Kaynak : https://techcrunch.com/2019/02/13/facebook-mulled-multi-billion-dollar-acquisition-of-unity-book-claims/
27
8
3
2
2
Emoji İle Tepki Ver
27
8
3
2
2