BTK, Tekrar Tekrar Sinir Bozucu Aramalar Yapan Şirketlere Para Cezası Verdi!

27
6
1
0
0
BTK, durduk yere kampanyalar hakkında bilgilendirmek için satış ve pazarlama aramaları yapan şirketlere yüklü miktarda para cezası verdi.

Birçok şirket, özellikle geçtiğimiz son 1-2 senede kişisel telefonlarımızı arayarak kampanyalarını duyuruyorlardı. Bu usulsüz şekilde yapılan satış ve pazarlama aramaları, vatandaş olarak artık iyice canımızı sıkmaya başlamıştı.

Her ne kadar artık e-Devlet vasıtasıyla bunları engelleyebilsek de tamamen kökünden kurtulamıyoruz. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), böyle usulsüz bir şekilde arama yapan şirketlere cezayı kesti.

15 şirkete, toplamda 51,5 milyon TL para cezası verildi

İstenmeyen arama

BTK, kendi internet erişim hizmetlerini izinsiz ve usulsüz bir şekilde pazarlamak için vatandaşı arayan şirketler için bir idari soruşturma süreci başlatmıştı. Bu süreç, geçtiğimiz gün tamamlandı ve BTK, resmi kararını yayınladı.

BTK’nın yayınladığı resmi karar belgesinde geçene göre, 15 şirkete/işletmeciye, toplamda 51,5 milyon TL değerinde para cezası kesildi. Her şirketin başına düşen ceza miktarı farklılık gösteriyor.

51 milyon TL’lik idari para cezası, bu şirketleri usulsüz aramalardan ne kadar caydırır bilemiyoruz ancak kesinlikle alınması gereken bir karardı. Yakın zamanda böyle satış ve pazarlama aramalarına maruz kaldınız mı? Yorumlarda bizlerle paylaşmayı lütfen unutmayın.

Kaynak : https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/btk-istenmeyen-arama-yapan-sirketlere-51-5-milyon-lira-ceza-verdi/2805889#
27
6
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
27
6
1
0
0