Bu Ay Gerçekleşecek Görsel Şölen Niteliğindeki 3 Ayrı Meteor Yağmurunu Nasıl İzlersiniz?

1
0
0
0
0
Bu Ay Gerçekleşecek Görsel Şölen Niteliğindeki 3 Ayrı Meteor Yağmurunu Nasıl İzlersiniz?
Bu ay gerçekleşeceği söylenen 3 ayrı meteor yağmurunu kaçırmamak için neler yapmanız gerektiğini anlatıyoruz.

Uzay ve kozmik olaylar bakımından Ekim ayının oldukça hareketli geçeceğinden sizlere daha önce buradan bahsetmiştik. NASA'nın açıklama yaptığı içinde bulunduğumuz Ekim ayı için üç ayrı meteor yağmuru bekleniyor.

Draconid, Taurid ve Orionid meteor yağmurları adıyla olacak meteor yağmurları, bu ay içinde gerçekleşecek. İlk olarak Draconid meteor yağmuru ile karşılacağımız bu olaylar zincirinde tarih olarak 8 Ekim 2016 gösterilirken, Taurid meteor yağmuru ise 10 Ekim 2016 tarihinde gerçekleşmesi bekleniyor. Orionidler ise 21 Ekim'de karşımıza çıkıyor olacak.

Ayrıca 27 Ekim tarihinde tam da gün batımında gökyüzüne bakacak olursanız, Satürn, Venüs ve Antares'in alt alta dizildiğini görebileceksiniz. Bunun yanı sıra geçtiğimiz 2-4 Ekim tarihleri arasında yine gün batımı saatlerinde Yeni Ay görüldüğünden bahsetmiş olalım. Ki konu ile alakalı haberimizi aşağıdan görebilirsiniz.

Tarihler 9 Ekim'i gösterdiğinde Yeni Ay durumundan çeyrek görünüme geçecekken, bu ay farklı olarak Ay'ın hemen altında Mars'ı da görebileceksiniz. 16 Ekim'de Dolunay görünümünde olacak olan Ay Dede, 22 Ekim'e geldiğimizde ise ayın diğer yarısının gece yarısı saatlerinde net ve yakın bir biçimde görüleceği konuma geçecek.

Sonuç olarak bu ay içinde gün batımından sonra sürekli gökyüzüne bakmanızda fayda var. Görünüşe göre görsel bir şölen bizleri bekliyor olacak. Bunun için gerekli olan durum ise açık bir hava ve gökyüzünü rahatça görebileceğiniz bir açı yeterli olacak. Tabii dürbün ya da özellikle teleskobunuz varsa işte o zaman ayrı bir keyif alabilirsiniz.

Kaynak : http://www.businessinsider.com/how-to-watch-3-meteor-showers-october-2016-10
1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0