Buralar Karışır: Samsung, Alev Alan Bir Galaxy S10 5G’yi Geri Almadı

52
15
5
4
4
Yine bir Samsung telefon, yine bir 'kendi kendine yandı' iddiası. Güney Koreli bir Galaxy S10 5G sahibi, cihazının durup dururken alev aldığını ve kullanılamaz hale geldiğini belirtti.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, geçtiğimiz dönemde patlayan, alev alan akıllı telefonlar nedeniyle fazlasıyla baş ağrısı çekmiş ve bu nedenle güvenli batarya teknolojileri geliştirilmesi adına oldukça büyük yatırımlar gerçekleştirmiş bir şirket. Buna rağmen şirketin adı, alev alan akıllı telefonların yanından bir türlü eksik olmuyor.

Bugün sabah saatlerinde Güney Koreli bir Galaxy S10 5G kullanıcısı, cihazının fotoğrafını yayınlayarak ‘kendi kendine’ alev aldığını iddia etti. Lee soyadlı cihaz sahibine göre Galaxy S10 5G, masada dururken birden ısınmaya ve yanık kokuları yaymaya başladı. Lee, cihazını eline almaya çalıştı fakat çok sıcak olduğu için yere düşürdü.

Samsung tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamaya göre Galaxy S10 5G, cihazın içine yaşanılan bir sorun nedeniyle değil, dış müdahaleler sonucunda alev alarak kullanılmaz hale geldi. Bu nedenle Samsung, ücret iadesi talebinde bulunan Galaxy S10 5G sahibinin bu talebini reddetti. Peki hangisi haklı? Şu an için bunu bilmiyoruz.

Samsung’un alev alan akıllı telefonlar konusundaki kötü şöhreti, yakın zamanda gerçekleşen Galaxy Fold ‘faciası’ ile birleşince Güney Koreli şirketin, bazı fırsatçıların radarına girdiği su götürmez bir gerçek. Bazı Apple ya da Huawei fanlarının Samsung’un adını lekelemek için bu tarz ‘numaralar’ gerçekleştirmesi muhtemel. Yine de Samsung’un bu konuda çok da masum olduğunu söylemek zor.

Kaynak : https://phys.org/news/2019-04-samsung-denies-galaxy-burnt-malfunctioning.html
52
15
5
4
4
Emoji İle Tepki Ver
52
15
5
4
4