Çin’de Doğan İkizlerin Babalarının Farklı Olduğu Ortaya Çıktı

81
28
16
8
4
Çin’de bir kadın, iki farklı babadan olan çift yumurta ikizleri doğurdu. Oldukça nadir görülen durum, DNA testinde ortaya çıktı.

Çin’in Fujlan eyaletinde bulunan Xiamen kentinde oldukça ilginç bir vaka yaşandı. Bir kadının ikiz bebekleri oldu. Bu durumu ilginç kılan ise çocukların farklı babalardan olması.

Çocukların birbirlerine benzememesi, kadının eşinin dikkatini çekti. Çocukları nüfusa yazdırma aşamasında da çifte DNA testinin sonuçları açıklandı. Test sonuçlarına göre çocuklardan biri başka bir babaya aitti.

Kadın önce kocasını, test sonuçlarını tahrif etmekle suçladı. Daha sonra ise başka bir adam ile ilişkiye girdiğini kabul etti.

Şok geçiren adam, kendi çocuğunu kesinlikle istediğini ancak başkasının çocuğunu yetiştirmeye pek de gönüllü olmadığını söyledi.

Farklı babalara sahip ikizler oldukça nadir olarak görülüyor. Bu duruma tıpta “heteropaternal süperfekondasyon” adı veriliyor. Annenin yumurtalarının iki farklı kişiden gelen spermler ile döllendiği durumlarda bu tür ikizler doğabiliyor.

Olayın ardından kadının ya da babaların isimleri açıklanmadı. Olay, bir anda ülkenin gündemine oturdu.

Kaynak : https://tr.sputniknews.com/yasam/201903281038458352-cin-dogan-ikizler-farkli-babalar-oldugu-ortaya-cikti/
81
28
16
8
4
Emoji İle Tepki Ver
81
28
16
8
4