Tümü Webekno

Kategoriler

Hakkımızda Yazarlar Ödüllerimiz Künye Gizlilik İletişim
  1. Webtekno
  2. Yaşam

Sigara İçen Babaların Bebeklerinde Kalp Rahatsızlığı Riski Artıyor

Kişiye hiçbir yararı bulunmayan sigara, doğmamış çocuklarda dahi oldukça büyük etkiler yaratıyor.

Sigara İçen Babaların Bebeklerinde Kalp Rahatsızlığı Riski Artıyor
Yasin Eren Dursun Yasin Eren Dursun /

Ülkemizdeki sağlık sorunlarının en büyük sebeplerinden birisi olan sigaranın özellikle bebekler ve çocuklar üzerinde (üst ve alt solunum yolu enfeksiyonları, kulak enfeksiyonları ve dahası gibi) fazlasıyla olumsuz etkiler yarattığı biliniyor. Yapılan yeni araştırmalar ise sigara içen babaların, daha doğmamış olan bebeklerde dahi kalp rahatsızlıkları oluşturabileceğini ortaya koydu.

Sigara İçen Babaların Bebeklerinde Kalp Rahatsızlığı Riski Artıyor

Hamile kadınların sigara içmesinin bebeklere zararlı olduğu uzun zamandır bilinen bir gerçek. Yapılan yeni araştırma ise sigara içen babaların, hamile eşlerini pasif içici durumuna soktuğunu ortaya koydu. Bu sebeple hamile kadınlar sigara kullanmasa bile doğacak olan bebekte baba kaynaklı kalp rahatsızlıklarının oluşma ihtimali artıyor.

Sigara İçen Babaların Bebeklerinde Kalp Rahatsızlığı Riski Artıyor

ABD'deki anne adaylarından her yıl 430'unun bebeği, pasif içici olmaları sebebiyle ya ölü doğuyor ya da doğumdan sonra gelişen kalp rahatsızlıkları sebebiyle ölüyor. Konuyla ilgili olarak yetkililerden, anne adaylarının hamile kalmadan önce sigarayı bırakması ve hamilelik süresince hiç kullanmaması için çağrı yapılıyor.

YORUMLAR

(3)
Yorumunuz minimum 30 karakter olmalıdır. (0)
İremm İremm 6 yıl önce
Merhaba,çocuğun oluşumunda en büyük etki herzaman babadan geçer. Başta cinsiyet hormonu gelerek bu uzar gider. Anneden etkilenmez diyemeyiz kesinlikle. Fakat babamın salgıladığı sıvı içerisinde bebeğin neredeyse tüm hormonları ve yapısı anneye geçiyor. Bu başlıktaki kasıtta bu. Babanın %70 etkisi varken annenin %30 etkisi vardır. Mesela; anne hamileyim diye sigarayı bırakıyor (hamileyken içen kadın sayımız maalesef yüksek) eşi yanında sigara içiyor veya kadınlar da bu duruma hiç dikkat etmiyor ve sigara içilen ortamın direk içine giriyor. Bunlar tamamen yanlış şeyler. ZİYARETÇİnin dediği gibi de bu durum çocuğun gelişiminde de etki verir. Hamilelikteki etkisi; boğmacalı, akciğer problemleri vs... ile doğabilir. Engelli dahil olabilir. Ama gelişim döneminde yakın pasif içici olur ve idollerinden (anne/baba) bunu görür ise çocuk direk sigara içmeye meyilli yetişir. Ayrıca yakın pasif içicilik kemik, ciğer ve beyin gelişimiyle ilgili problemlere sebep olabilir. Kendimden örnek verecek olursam; eşim her gün 3 paket bitiren biriydi ve ben astım hastasıyım. İlk tanıştığımızda bunu bırakmak icin aylarca savaş verdi her anını izledim gördüm. Yanı demek istediğim şey bunun çocukla ilgili değil de eşler arasındaki saygı ve sevgiden ibaret olduğunu düşünüyorum. Bi sağlıkçı ve bi astim hastası olarak SİGARA HİÇBİR YERDE HİÇBİR KOŞULDA KESİNLİKLE İÇİLMEMELİ diye düşünüyorum.
M
Mahmut Binici 6 yıl önce
Dedemi sigaradan akciğer kanserinden kaybettim öyle yüksek sesli öksürüyordu ki kendisi içmeyin sigara
R
Raşit Akşit 6 yıl önce
sigara içen kaldımı yaw. tam sazanlık
Tüm yorumlar yüklendi (3 yorum)