Citroën, Mayıs Ayında Türkiye Pazarında Satış Rekoru Kırdı

2
2
0
0
0
Citroën, mayıs ayı başta olmak üzere son 5 ayda büyük bir satış rekoru kırdı. Citroën, Fransa'dan sonra en fazla satışı Türkiye'de yaptı.

Son yıllarda yollarda daha sık görmeye başladığımız Citroën, Mart ayında gerçekleştirdiği 5 bin 348 adetlik satışla Türkiye'deki en yüksek performansına ulaşmıştı. Türkiye'de kendi satış rekorunu kırmaya devam eden Citroën, Mayıs ayında ise 8 bin 528 adet araç satışı yaparak kendi rekorununun da bir hayli üzerine çıkmış oldu. 

Mayıs ayında kırılan bu rekor, Citroën'in Fransa'nın ardından en çok satış yaptığı ülkenin Türkiye olmasını sağladı. Konuyla ilgili açıklama yapan Citroën Türkiye Genel Müdürü Selen Alkım, 2022'nin Mayıs ayına göre yüzde 70,9 büyüyen Türkiye otomotiv pazarında Citroën markasının aynı dönemde yüzde 581 büyüdüğünü belirtti. 

Mayıs ayında en çok Citroën satılan ikinci ülke Türkiye oldu.

Citroen

Türkiye pazarında önemli atılımlar yapan Citroën, Mayıs ayında Fransa'nın ardından en çok araba satışını Türkiye'ye yaptı. Citroën'in genel merkezinden Citroën Türkiye'ye 2025 yılına kadar Türkiye'nin en büyük 5 pazarı içerisine girmesi hedefi verilmişti.

5 aylık sonuçlarda ise Citroën'in yüzde 130'luk büyüdüğü görülüyor.

Citroen

Citroën Türkiye Genel Müdürü Selen Alkım, son 5 aylık dönemde toplamda 24 bin 16 adetlik araç satışıyla geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 130'luk büyüme sağladıklarını belirtti. Aynı dönem içerisinde genel Türkiye pazarına baktığımızda büyüme yüzde 60,5 oldu.

Sadece binek araçta değil ticari araçta da büyüme gerçekleşti.

Citroen

Alkım, açıklamalarının devamında mayıs ayındaki satışların yüzde 34'ü; yani 2 bin 921 adedinin ticari araçlardan oluştuğunu belirtti. Türkiye pazarında son 5 aylık süreçte ticari araç satışı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 130 büyürken Citroën'in yüzde 300 büyüdüğü belirtildi.

Kaynak : https://tr.motor1.com/news/670443/citroen-tarihi-satis-rekoru-geldi/
2
2
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
2
2
0
0
0