Clio'ları, Megane'ları Unutun! Yakında Sadece 'Çok Parası Olan' Renault Alabilecek

23
10
5
4
3
Türkiye'nin en popüler otomobil markalarından Renault'un global CEO'su değişti. Bu değişim, şirkette büyük bir revizyonu da beraberinde getirecek. Edinilen bilgilere göre Renault, ilerleyen yıllarda bugün bildiğimizden çok daha farklı bir marka haline dönüşecek.

Renault, bundan sonra Fabrice Cambolive tarafından yönetilecek. Cambolive dönemi ile ilgili edinilen bilgiler, Renault'un çok ciddi bir revizyona gireceğini gözler önüne seriyor. Eğer hedeflere ulaşılırsa Renault'un bugün bildiğimiz anlamda ulaşılabilirlikten uzak, premium bir marka haline geleceği söyleniyor.

Bilindiği üzere Renault, Dacia'nın da üst markası konumunda. Renault'daki değişim, Dacia'nın segmentasyonunu da doğrudan etkileyecek. Fabrice Cambolive yönetimindeki Renault, Dacia'nın 'uygun fiyatlı otomobil markası' değil bugünkü Renault gibi ana akım otomobil üreticisi olmasını sağlayacak. Bir başka deyişle DaciaRenault'un yerine geçecek. Renault ise üst segment otomobiller üreten premium bir markaya dönüşecek.

Clio, Taliant, Megane gibi modeller için yolun sonuna gelinmiş olabilir

Renault Clio

Renault'un Türkiye'de en çok tercih edilen otomobilleri Clio, Taliant ve Megane olarak sıralanabilir. Eğer marka gelecek hedeflerini yukarıda anlattığımız şekilde gerçekleştirmeyi başarırsa bu popüler modeller için yolun sonuna gelinebileceğini belirtmek gerek. Ancak elbetteki bu modellerin yeni versiyonlarıyla Dacia markası altında karşılaşmamız da son derece olası.

Renault'un performans odaklı modelleri olan "RS"ler de tarih olacak

Renault

Renault, piyasaya sürdüğü otomobillerin yüksek performans sunan versiyonları olarak bilinen "RS" modelleri de bırakacak. Renault'un performans odaklı markası Alpine, ilerleyen yıllarda RS modeller yerine geçecek üretimler yapacaklar. Ancak bu noktada kesinleşmiş olan bir tarih yok.

Peki Renault ne üretecek? Kime rakip olacak?

Renault 4ever Trophy

Renault, 2030 yılına kadar tamamen elektrikli otomobillere geçiş yapmayı planlıyor. İşte Renault'un geleceği yer de tam olarak burası. Şirket, ilerleyen yıllarda elektrikli crossover, SUV ve D segment sedanlar ile karşımıza çıkacak. Yani Renault, premium elektrikli otomobiller piyasaya süren, belki 'Tesla rakibi' bir markaya dönüşecek. Aslında bunların sinyalleri çoktan verildi. Hatırlayan okurlarımız vardır; şirket birkaç ay önce 4ever Trophy isimli konsept otomobilini tanıtmıştı

Sadece 4ever Trophy değil. Renault, klasik Megane'ın SUV versiyonu olan Megane E-Tech de Renault'un odaklanacağı modeller arasında yer alacak. Ana akımdaki trendleri yakından takip etmesi beklenen marka, muhtemelen parası olan herkesin kendisi için en uygun modeli bulabileceği bir şirket haline gelecek.

Özetle;

Paylaşılan bilgilere göre Renault, 1 Şubat itibarıyla göreve başlayacak yeni CEO'su ile kendini daha üst segmentlerde konumlandıran bir markaya dönüşmeyi planlıyor. Dacia, satışların daha yüksek olduğu A, B ve C segmentlerinde Renault'un boşalttığı alanı dolduracak. Bu, gelecekte Dacia Clio, Dacia Megane gibi modellerle karşılaşmamızla sonuçlanabilir. Elbetteki isimler tamamen de değişebilir. Ancak bu değişimin bir günde gerçekleşmeyeceğini, Renault'un 2030'a kadar tamamen bir elektrikli otomobil markası olma amacının bir parçası olduğunun altını çizmemiz gerekiyor. Neler olacağını bekleyip göreceğiz...

Kaynak : https://www.autocar.co.uk/car-news/business-corporate/new-renault-ceo-focus-high-margin-cars
23
10
5
4
3
Emoji İle Tepki Ver
23
10
5
4
3