Elektrikli Renault Megane'ın Türkiye Fiyatı Açıklandı

36
2
2
2
1
Renault'un geçtiğimiz yıl tanıttığı elektrikli SUV modeli Megane E-Tech, Türkiye'ye resmi olarak giriş yaptı. Renault Megane E-Tech, tasarımıyla da özellikleriyle de dikkatleri üzerine çekmeyi başaracak gibi görünüyor.

Fransız otomobil devi Renault, geçtiğimiz yıl sevilen otomobili Megane'ın elektrikli versiyonunu tanıttı. "Megane E-Tech" olarak isimlendirilen otomobil, bir süredir çeşitli ülkelerde de aktif olarak satılıyordu. Şimdiyse elektrikli Megane, resmen Türkiye pazarına giriş yaptı. Etkileyici özellikler sunan otomobilin fiyatı da hiç fena değil.

Peki Renault Megane E-Tech'in Türkiye fiyatı ne kadar? Bu otomobil hangi teknik ve tasarım özelliklerine sahip? Gelin hep birlikte Renault Megane E-Tech'e yakından bakalım.

Renault Megane E-Tech Türkiye fiyatı:

Renault Megane E-Tech Electric

Motor-Yakıt Donanım-Şanzıman Lansman Fiyatı
EV60 220 hp, Elektrikli Techno, Otomatik 1.499.000 TL
EV60 220 hp, Elektrikli Iconic, Otomatik 1.599.000 TL

Renault Megane, bugüne dek sedan, hatchback ve station wagon olarak karşımıza çıktı. Megane E-Tech ile bu durum değişti. Renault, Megane'ı SUV platformu üzerine yeniden inşa etti. Böylelikle markanın ikonik otomobili için yepyeni bir dönem başlamış oldu.

Renault Megane E-Tech Electric

4,21 metre uzunluk, 2,7 metre genişlik ve 1,5 metre yükseklik değerine sahip olan elektrikli Megane, oldukça şık bir tasarıma sahip. Bu bağlamda; aracın ince tasarımlı farları, parçalı yapısı ile dikkatleri üzerine çekecek gibi görünüyor. Kapalı ızgara aracın elektrikli olduğunu ima ederken, Renault'un yeni logosunu da görüyoruz. Ön kısımdaki ince tasarımlı aydınlatma, arka kısımda bagaj kapağını boydan boya kaplayan stiliyle karşımıza çıkıyor.

Renault Megane E-Tech Electric

Renault, Nissan ve Mitsubishi'nin kullandığı ortak platform CMF-EV üzerine inşa edilen yeni araç, 20 inçlik iri jantlara ve aerodinamiği iyileştiren gövdeye gömülü kapı kollarına sahip.

Renault megane e-tech iç tasarım

Renault Megane E-Tech'in iç kısmı oldukça dikkat çekici. Aracın bilgi eğlence ekranı ile gösterge ekranı bir bütün halinde. Dijital gösterge ekranının 12.3 inç boyutunda olduğunu açıklayan Renault, bilgi-eğlence ekranının 9 inç boyutunda olduğunu söyledi. Vites seçiciyi orta konsol yerine direksiyonun arkasına gizleyen Renault, bu sayede aracın iç hacminde kullanılabilir boşluklar oluşturdu. Bu arada; aracın 440 litre bagaj alanı sunduğunu belirtelim. Araçtaki ambiyans aydınlatma ise her 30 dakikada bir değişiyor

Renault Megane E-Tech Electric

Türkiye'ye gelen elektrikli Megane, "EV60" olarak isimlendirilen ve 220 hp güç üreten bir elektrik motorundan güç alıyor. Bu gücün sadece ön tekerlere aktarıldığını belirtelim. 300 Nm tork değerine sahip olan Renault Megane E-Tech, 0-100 km/s hızlanmasını 7,4 saniyede tamamlıyor. Maksimum hızı 160 km/s ile sınırlanan otomobilin 60 KWh’lik ince batarya paketi ile donatıldığını, bu batarya paketinin araca 450 km'ye kadar menzil sunduğunu belirtelim.Megane E-Tech, 42 dakikada yüzde 80'e kadar şarj olabiliyor.

Renault Megane E-Tech Electric

Renault'un açıklamasına göre 1 Ağustos itibarıyla ön siparişe açılacak otomobili sipariş eden ilk 250 kişi, Megane E-Tech'e ağustos ayı sona ermeden sahip olabilecek. 

36
2
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
36
2
2
2
1