Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Wikipedia'yı Yakından İlgilendiren Açıklama

172
42
12
10
10
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni yargı reformu paketinde yasaklanan internet sitelerinin tümüne değil, sadece ilgili sayfalara engel getirilebileceğini belirtti. Bu açıklamanın ardından Türkiye’de iki yıldır yasaklı olan Wikipedia’nın durumu merak konusu oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yargı Reformu Stratejisi paketini açıkladı. Konuşmasında internet sitelerine erişim yasakları konusuna da değindi. Konuşmasının bir bölümünde konuyla alakalı olarak şu açıklamayı yaptı:

“Bir internet sitesinin tamamına değil, belli sayfanın erişiminin engellenmesine yönelik çalışmalar yapacağız.”

Cumhurbaşkanı’nın açıklaması, Türkiye’de iki yıldır erişime kapalı olan Wikipedia’nın durumunun ne olacağını merak konusu haline getirdi. Bilgi Teknolojileri Kurumu, 4 Mayıs 2017 tarihinde yaptığı açıklamayla Türkiye’yi terör gruplarıyla iş birliği halinde göstermeye çalışan içerikler sebebiyle Wikipedia’ya erişimin engellendiğini duyurmuştu. İlerleyen süreçte Wikipedia yetkililerinin ilgili içeriği silmeye sıcak bakmamasından dolayı görüşmeler sonuçsuz kalmıştı.

Şimdi ise Wikipedia için somut bir adım görme ihtimali doğabilir. Şu an için hiçbir şey netlik kazanmış değil ancak yakın gelecekte Wikipedia'nın durumu ile ilgili gelişmelerin yaşanıp yaşanmayacağını göreceğiz.

Kaynak : https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/wikipediaya-erisim-ne-olacak-4992753/
172
42
12
10
10
Emoji İle Tepki Ver
172
42
12
10
10