Daimler Trucks, 4. Seviye Otonom Kamyonlar İçin Yeni Bir Grup Kurdu

11
2
0
0
0
Daimler Trucks, otonom teknolojisini bir ileri seviyeye taşımak amacıyla Otonom Teknoloji Grubu’nu (Autonomous Technology Group) kurdu.

Daimler Trucks, sürücüsüz araç teknolojisini kamyon dünyasına getirmeye adanmış çeşitli üreticilerden birisi. Bu çalışmaların pek çok yararı olsa bile bu hedefe ulaşmak için çok çaba sarf etmek gerekiyor. Daimler Trucks bu konuda daha fazla çalışmak istiyor bu yüzden bu hafta Otonom Teknoloji Grubu’nun kuruluşunu açıkladı.

Bu grup, seviye 4 sürücüsüz kamyonların tanıtılmasına ve geliştirilmesine yardımcı olmak için tasarlanmış bir küresel organizasyon olarak hareket edecek. Şirket bu hedefe 10 yıl içerisinde ulaşmayı umuyor. Daimler Trucks ocak ayında CES’e verdiği demeçte, bu plan dâhilinde 500 milyon dolardan fazla para harcayacaklarını söylemişti.

Otonom Teknoloji Grubu, kamyonların pazarlanmasından ziyade direkt kamyonun kendisine odaklanacak. Yazılım geliştirme, insan ve yazılım sürüş modlarının uygun şekilde entegrasyonunun sağlanması, sensörlerin geliştirilmesi bu grubun en önemli işleri arasında yer alıyor. Grup, aynı zamanda sistemin altyapısını yönetmek ve kontrol merkezi için uydu istasyonları kuracak.

Bazı yeni arkadaşlar da bu gruba katılacak. Daimler Trucks, Torc Robotics’i kuruma entegre etmeyi planlıyor. Üretici geçtiğimiz günlerde Torc’u devraldığını açıklamıştı. Henüz yasal düzenlemelerden geçmedi fakat devralma başarılı olursa Torc, Daimler Trucks’ın 4. seviye sürücüsüz kamyon geliştirmesine yardım edecek.

Grup sadece kamyonlarla da sınırlı kalmayacak. Daimler’a göre, Otonom Teknoloji Grubu’nun gelişmeleri, otomotiv kolunu içeren daha büyük Daimler imparatorluğu arasında paylaşılacak. Bu nedenle, yakın gelecekte Daimler’ın kamyonlarında gördüğümüz şeyleri şirketin otomobillerinde de görebiliriz.

Kaynak : https://www.cnet.com/roadshow/news/daimler-trucks-autonomous-technology-group-level-4-trucks/
11
2
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
11
2
0
0
0