Jon Snow’a, DeepFake ile Game of Thrones’un Finali İçin Özür Dilettiler (Video)

59
8
4
1
1
Ekranlara veda eden Game of Thrones'un final sezonu ile ilgili eleştiriler devam ediyor. Bununla ilgili olarak bir YouTube kanalı, dizinin sevilen oyuncusu Jon Snow'un son sezonun dördüncü bölümünde yaptığı konuşmayı yapay zeka teknolojileri ile değiştirdi. Jon Snow'un konuşması değiştirilen bu sahte videoda, ünlü oyunuya dizinin izleyicilerinden özür dilettirildi.

HBO'nun fenomen haline gelen, ancak son sezonuyla çok ciddi anlamda eleştirilen efsane dizisi Game of Thrones'un etkileri devam ediyor. Dizinin hayranları beğenmedikleri son sezonu hala hazmetmiş durumda değiller. Hatta bir dönem konuyla ilgili olarak imza kampanyası da başlatıldı ve dizinin son sezonunun yeniden çekilmesi istendi. Elbette bu istek de karşılıksız kaldı.

Eating Things With Famous People (Ünlü isimlerle bir şeyler ye) isimli bir YouTube kanalı, Jon Snow'un dizinin final sezonu için özür dilediği bir video yayınladı. Yayınlanan video dizinin son sezonunun dördüncü bölümünde bulunan bir sahneyi içeriyordu. Jon Snow, bu sahneye "Özür dileme zamanı geldi." diyerek başlıyor ve dizinin sekizinci sezonunun kötü olduğunu kabul eden açıklamalarda bulunuyordu. Bununla birlikte dizinin son sezonunda görülen Starbucks bardağına da dem vuruluyordu. Videonun sonunda ise Jon Snow, dizinin sekizinci sezonunun senaryosunu yakmak için çevresinde bulunan herkese çağrı yapıyordu. Dilerseniz lafı uzatmadan o videoya geçelim;

Bu videoyu oluşturan isim Chris Ume, videoyla ilgili bazı açıklamalarda bulundu. Videoyu oluşturmak için bir seslendirme sanatçısı ile anlaştığını söyleyen Ume, videonun son halini alması için haftalarca üzerinde çalıştığını ifade etti. Ancak Ume, bu videoyu sadece kendi yetenekleri ve seslendirme sanatçısı ile oluşturmamıştı.

Ume bu videonun oluşturulmasında, daha önce de benzer çalışmalarıyla bilinen The Fakening ile birlikte çalışmıştı. Snow'un seslendirmesinin yanı sıra, kullanılan yapay zeka teknolojisi ile Snow'un mimikleri ve ağız hareketleri de değiştirilmişti. 

Buna benzer bir video da geçtiğimiz günlerde Facebook kurucusu ve CEO'su olan Mark Zuckerberg ile ilgili olarak yapılmıştı. Zuckerberg videoda insanların kişisel verilerine erişmenin gücü hakkında konuşmuş, bu videonun da sahte olduğu ortaya çıkmıştı. Gelişen yapay zeka teknolojilerinin kullanılarak oluşturulduğu bu videolar, önümüzdeki dönemlerde artarak karşımıza çıkacağa benziyor.

Kaynak : https://www.dailydot.com/parsec/jon-snow-game-of-thrones-deepfake/
59
8
4
1
1
Emoji İle Tepki Ver
59
8
4
1
1