Dijital Denge Uygulamasıyla Uygulamalar Ana Ekrandan Durdurulabilecek

9
5
3
1
1
Google'ın akıllı telefon bağımlılığıyla savaşmak için geliştirdiği Digital Wellbeing (Dijital Denge) uygulamasının Android Q testlerinde, ana ekrandan uygulamaları durdurabildiği fark edildi.

Google’ın Digital Wellbeing (Dijital Denge) fonksiyonunu Android Pie’ın beta test aşamasındayken duyurmuştu. Digital Wellbeing’in amacı ise akıllı telefon bağımlılığıyla mücadele etmekti ve Dijital Denge uygulaması sayesinde uygulama kullanımınızı, telefonunuzu kaç kare kilitlediğinizi, aldığınız bildirimleri ve çok daha fazlasını görebiliyordunuz. Hatta uygulamalar için kullanım süresi atayabiliyordunuz ve bu süreyi geçerseniz uygulama “duruyordu”.  Dahası, kapanan uygulamalar o gün bittikten sonra açılıyordu. (Tabii ki manuel olarak da ayarlamayla da açabiliyordunuz.)

Teknoloji devi, Android Q ile birlikte Digital Wellbeing benzeri fonksiyonların entegre edilmesine izin verecek. Google ayrıca Android Q üzerinde Pixel Launcher (Pixel Başlatıcı) içerisinde direkt olarak Digital Wellbeing entegrasyonlarını da test ediyor. Bu özellikler henüz test aşamasında olsa da XDA forumundan bir geliştiricinin de yardımıyla Android Q Beta yüklü olan Pixel 2 XL’daki Digital Wellbeing entegrasyonları aktive edildi.

Yapılan incelemede, ana ekrandan direkt olarak uygulamaların durdurulabildiği ve uygulamaları tekrar açmak için uygulama içerisinde aktifleştirilebildiği fark edildi. Önceki sürümde durdurma için zaman atamak gerekirken yeni sürümle birlikte bunun ortadan kalkmış olduğu da kesinleşti.

Uygulamanın zaman içerisinde daha fazla cihaza gelerek yaygınlaşacağı da düşünülüyor ve Google I/O 2019’da uygulamayla ilgili daha fazla detayın ortaya çıkması bekleniyor.

Kaynak : https://www.xda-developers.com/pixel-launcher-android-q-tests-digital-wellbeing-integration/
9
5
3
1
1
Emoji İle Tepki Ver
9
5
3
1
1