Bilgisayar Korsanları, Ele Geçirdikleri Disney+ Hesaplarını Dark Web'de Satmaya Başladılar

15
7
5
2
1
Hayatımıza geçtiğimiz hafta, sorunlu bir şekilde giren Disney+, ilk gününden 10 milyon aboneye ulaştı. Ancak kullanıcılar, şu an için büyük bir risk altındalar çünkü Disney+ hesapları kolaylıkla çalınabiliyor. Bilgisayar korsanları, çaldıkları hesapları Dark Web üzerinden satıyorlar.

İnternet, sonu belli olmayan dipsiz bir kuyu ve artık hayatımızın bir parçası haline gelmiş durumda. Hal böyle olunca da internet üzerinden kullanılabilen pek çok hizmet bulunuyor. Bu hizmetlerden bir tanesi de çevrimiçi dizi ve film platformları. Netflix, Amazon Prime, Apple TV+ ve Disney+ gibi platformlar, bugün milyonlarca kullanıcıya hizmet veriyor.

İnternetin görünen yüzünün haricin de bir karanlık yönü var. "Deep Web" ve bunun bir kademe daha altı olan "Dark Web", çoğu zaman yasa dışı işlemlerin yapıldığı bir ortam. İnternet kullanıcıları, bu karanlık taraftan aradıkları her şeyi bulabiliyorlar. Elbette buna, çalıntı hesaplar da dahil. Bilgisayar korsanları, kullanıcılara ait hesapları ele geçirerek bu hesapları Dark Web üzerinden çok daha uygun fiyatlarla satıyorlar

Dark Web

Şimdi ise bilgisayar korsanlarına, satacak yeni bir ürün çeşidi daha çıktı. Bu çeşit, geçtiğimiz hafta hizmete sunulan ve ilk gününde 10 milyon aboneye Disney+ hesapları. Çevrimiçi dizi ve film platformlarına tutkun olan kullanıcıların bu platformlara yoğun ilgi duydukları su götürmez bir gerçek. Bilgisayar korsanları da bu durumun farkındalar ve Disney+ hesaplarını ele geçirerek Dark Web üzerinden satışa sunuyorlar.

Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından Twitter, şu sıralar sık sık çalınan Disney+ hesaplarıyla ilgili paylaşımlara sahne oluyor. Öyle ki kullanıcılar, hesaplarını daha ilk günden kaybettiklerini ifade ediyorlar. Görünen o ki Disney+ hesapları kolaylıkla çalınabiliyor çünkü söz konusu durumdan şikayetçi olan çok sayıda kullanıcı var. Fakat şu an için bilgisayar korsanlarının hesapları nasıl çaldıkları bilinmiyor.

Disney+

Disney+ açılalı 10 henüz saat kadar oldu ve benim hesabım daha şimdiden çalındı.

Bilgisayar korsanlarının çalınan Disney+ hesapları için istedikleri tutar ise 3 ila 7 dolar arasında değişiklik gösteriyor. Hatta bazı bilgisayar korsanları, Disney+'ın hesap paylaşımına izin verdiğini bildikleri için aynı hesabı ikinci kez ücretsiz olarak bile dağıtıyorlar. Ortaya çıkan raporlara göre Dark Web'de şimdiden sayısız Disney+ hesabı bulunuyor.

Disney+ yetkililerinden konuyla ilgili şu an için bir açıklama gelmedi. Ancak kullanıcıların bir şekilde kendilerini korumaları gerekiyor ve bu da benzersiz ve güçlü bir şifre oluşturmaktan geçiyor. Ayrıca Disney+ yetkilileri, müşterilerinin hesaplarını koruyabilmek için "2FA" olarak isimlendirilen çift faktörlü kimlik doğrulama özelliğini platforma dahil edebilirler. Bu da Disney+ kullanıcıları için koruyucu bir önlem olacaktır.

Kaynak : https://www.techspot.com/news/82804-hacked-disney-accounts-sold-dark-web.html
15
7
5
2
1
Emoji İle Tepki Ver
15
7
5
2
1