Disney+'ta Yer Alacak Yapımların Bulunduğu Devasa Bir Fragman Paylaşıldı

15
1
1
1
1
Disney+'ta Yer Alacak Yapımların Bulunduğu Devasa Bir Fragman Paylaşıldı
Çevrimiçi yayın platformları arasındaki savaşı bir sonraki safhaya taşıyacağı düşünülen Disney+, kasım ayında kullanıcılara sunulacak. Ancak şirket, platform kullanıma sunulmadan önce servisinde yer alacak olan yapımların yer aldığı devasa bir fragman yayınladı.

Disney’in çevrimiçi abonelikli yayın servisi Disney+'ın kullanıcılara sunulmasına çok az bir süre kaldı. Şirket, kasım ayının ortalarında kullanıcılarına sunacağı servisinde yer alacak olan yapımlarla ilgili üç saatlik devasa bir fragman yayınladı. Fragmanda 1937 yılından 2019’a kadar uzanan çok geniş bir yelpazede bulunan yapımlar yer aldı.

3 saat 17 dakika uzunluğundaki bu videoda aslında platformda yer alacak olan tüm yapımlar yer almıyor. “Basically Everything Coming to Disney+ in the US” (ABD’de Disney+’a Gelecek Olan Neredeyse Her Şey) başlığıyla yayınlanan videoda içeriğin bölgelere göre değişebileceğine dair uyarılar da bulunuyor. Tabii yine de Disney’in Twitter hesabında paylaştığı 600 yapımı sürekli olarak aşağıya inerek takip etmekten daha pratik olduğunu söyleyebiliriz.

Ülkelere göre değişiklikler ve çıkış tarihleri

Şu an dünyanın en popüler çevrimiçi abonelikli yayın platformu olan Netflix ile kıyasıyla bir rekabete gireceğine kesin gözüyle bakılan Disney+, elindeki yüzlerce yapım ve popülerliği olan markalarla oldukça büyük bir avantaj elde edecek gibi duruyor.

Yayın platformları arasındaki rekabeti kızıştıracak olan Disney+, ABD ve Kanada’da 12 Kasım, Yeni Zelanda ve Avustralya’da 19 Kasım’da ilk çıkışını gerçekleştirecek. Platformun ülkemizde ne zaman varlık göstereceğiyse henüz bilinmiyor.

Şu an belirsizliğini koruyan bir diğer nokta da lisanslama mevzusu. Bölgelere göre çeşitli zorlukların yaşandığı lisanslamada bazı ülkelerde diğerlerine göre daha az içerik bulunabilir. Tabii bunu platform çok sayıda ülkede kullanıma sokulduktan sonra fark edebiliriz.

Kaynak : https://www.techradar.com/news/this-disney-plus-trailer-shows-off-hundreds-of-launch-films-and-shows
15
1
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
15
1
1
1
1