Netflix'in Popüler Özelliğinin Disney+'ta Olmayışı, Kullanıcıları Çileden Çıkardı

33
4
4
3
3
Kısa bir süre önce yayın hayatına başlayan Disney+, sorunlarla boğuşmaya devam ediyor. Kullanıcılar şu sıralar, platformda "izlemeye devam et" özelliğinin olmayışından ciddi anlamda rahatsızlar. Geliştirici ekipse bu özellik üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.

Çevrimiçi dizi ve film platformları iyiden iyiye popüler olmaya devam ediyor. Amazon ve Netflix'in yanına artık Apple TV+ ve Disney+ da eklendi ve bu konuda artık daha çok alternatife sahibiz. Ancak Disney+, hizmete sunulduğu günden beri çeşitli sorunlarla boğuşuyor. Platform, daha ilk gününde çeşitli sunucu sorunları yaşadı ve kullanıcılar, bir süre boyunca sisteme erişemediler. Ardından da Disney+ hesapları birer birer çalınıp Dark Web üzerinde satılmaya başladı.

Şimdiyse kullanıcılar, diğer çevrimiçi platformlarda olan ancak Disney+'ın sahip olmadığı bir özellik nedeniyle şikayetçiler. Bu özellik, "izlemeye devam et" olarak isimlendiriliyor ve kullanıcıları yakından ilgilendiriyor. Bu özelliği şöyle izah edebiliriz; platforma giriş yaptığınız zaman ana sayfanızda bir bölüm çıkıyor ve bu bölümde hangi dizinin kaçıncı bölümünde kaldığınız size bildiriliyor. Sizde buradan doğrudan içeriğe erişebiliyorsunuz.

Disney+

Disney+'ta bu özelliğin neden olmadığı henüz bilinmiyor ancak görünen o ki platform, kısa bir süre sonra bu özelliği kullanıma sunacak. Gelen tepkiler üzerine araştırma yapan basın, Disney+ geliştiricilerinin bu özellik üzerinde çalıştığını öğrenmiş durumdalar. Fakat konuyla ilgili bir zaman çizelgesi şu an için mevcut değil. Yani özellik kısa bir süre içerisinde kullanıma sunulacağı gibi 2020 yılına da kalabilir.

Disney+'ın izlemeye devam et özelliğinin diğer platformlar gibi mi olacağı yoksa daha farklı bir şekilde mi görüneceği şu an için bilinmiyor. Ancak kullanıcılar, her ne şekilde olursa olsun bu özelliğe sahip olmak istiyorlar ve Disney+ geliştiricileri de bu durumun farkında. Fakat burada dikkat edilmesi gereken nokta, Disney+'ın kullanıcı deneyimini doğrudan etkileyen hatalarla dolu olması. Geliştiriciler, öncelikle bu hataların üstesinden gelmeyi tercih edebilirler.

Disney+, büyük beklentilerle geldi ancak şu an için bu beklentileri tam olarak karşılayamamış gibi görünüyor. Kullanıcılar, şu an için sabırlı davranıyor olsalar da Disney+'ın hatalarını bir an önce gidermek durumundalar. Bakalım Disney+, kendine karşı olan yüksek beklentileri ne zaman karşılamaya başlayabilecek.

Kaynak : https://comicbook.com/tv-shows/2019/11/18/disney-plus-continue-watching-feature-coming-shortly/
33
4
4
3
3
Emoji İle Tepki Ver
33
4
4
3
3