Dota 2 İçin Tasarlanan Yapay Zeka Takımı, Gerçek Oyuncuları Alt Etti

18
4
1
0
0
Yapay zeka üreten bir şirket tarafından, Dota 2 için oluşturulan yapay zeka gerçek oyuncularla oynanabilen arena modunda aktifleştirildi. Yapay zeka gerçek oyunculara karşı yüzde 99,4 oranında galip geldi.

Geçtiğimiz günlerde profesyonel Dota takımıyla karşılaşan ve oyunu kazanan yapay zeka takımı, bu kez de tüm oyuncuların karşılaşabileceği Arena'da oynanabilir hale getirildi. 4.000 den fazla karşılaşmanın gerçekleştiği seride yapay zeka muhteşem bir performans sergileyerek yüzde 99,4 oranında başarılı oldu.

Yapay zeka takımı maçlara başlamadan önce uzun bir süre boyunca hazırlıklar yapıldı. Gerçek oyunlarda gerçekleşen kombinasyonlar yapay zekaya öğretildi. Öğretilen kombinasyonların durumları ile antreman yapan yapay zeka, sonrasında resmi maçlar için hazırlanmış oldu. Aslında yapay zekanın gerçek oyunculara yönelik yıllardır süregelen bir tecrübesi vardı. Oyun yıllardır piyasadaydı ve elbette botlarla da oynanabiliyordu.

Tüm hazırlıklar tamamlandıktan sonra yapılan maçlar, etkileyici bir biçimde yapay zeka takımı yönünde oldu. Yüzde 99,4 gibi bir oranda galip gelen yapay zeka takımı, yenilmezliğini adeta ispat etmiş oldu. Twitch üzerinde yapılan canlı yayında oynanan oyunlarda 486 bin izleyici sayısına ulaşıldı. Buradan alınan sonuçların ise daha makro düzeyde kararlar alınabilinmesi için kullanılacağı açıklandı.

Kaynak : https://venturebeat.com/2019/04/22/openais-dota-2-bot-defeated-99-4-of-players-in-public-matches/
18
4
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
18
4
1
0
0