Elon Musk'ın Twitter Paylaşımları, Artık Devlet Tarafından Denetlenecek

34
16
1
0
0
Tesla ve SpaceX’in kurucusu Elon Musk’ın sosyal medya kullanımı, başına öyle bir dert oldu ki neredeyse kendi şirketinden kovulma noktasına kadar geldi. Yaptığı açıklamalarla Tesla yatırımcılarını küplere bindirmeye devam eden Musk, sosyal medya kullanımını dizginlemek konusunda ABD’li bir devlet kurumu (SEC) ile anlaşma imzaladı.

Elon Musk’ın özellikle Twitter profilden yaptığı paylaşımlar yüzünden yaklaşık son 2 yıldır büyük sıkıntılar yaşıyor. Tesla’ya dair yatırımcı ilişkilerini bile tehlikeye düşecek paylaşımlarının ardından, bizzat yatırımcılar tarafından ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) şikayet edilmişti. 

O şikayetlerin ilk sonucu Elon Musk’ın Tesla’daki CEO koltuğunu devretmesiyle sonuçlanmış, dâhi girişimci Yönetim Kurulu Başkanı görevinde kalmaya devam etmişti. Nitekim kendisinin Twittter üzerinden yaptığı uçarı paylaşımlar devam edince, SEC olaya el koydu.

26 Nisan Cuma günü SEC’in ofisine ifade vermek üzere davet edilen Elon Musk, paylaşımları yüzünden anlaşma yapmak zorunda kaldı. Artık Elon Musk’ın sosyal medya paylaşımları dahil bütün iletişim çalışmaları, SEC’in avukatları tarafından denetlenecek. Hatta bununla kalmayıp, devletin avukatları Musk’ın açıklama ve paylaşımlarını onaydan geçirecekler. 

Geçtiğimiz haftalarda özellikle Twitter profiilinden yaptığı paylaşımlarda denetimlere karşı çıkan Musk, Tesla’daki görevlerinden olmamak için resmi bir anlaşma yapmış oldu. Bu da demek oluyor ki kendisinin Twitter paylaşımları artık denetimden geçeceği için o kadar sükse yaratmayacak. 

ABD’de yapılan resmi anlaşmanın detayları, kamuoyuna da açık şekilde paylaşıldı.

Kaynak : https://www.businessinsider.com/elon-musk-sec-reach-settlement-agreement-tesla-ceo-social-media-use-2019-4
34
16
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
34
16
1
0
0